A Bitcoin csalódást okoz a kereskedőknek a CPI-adatokat követően

-

A Bitcoin, a világ legnagyobb piaci értékű kriptovalutája nem váltotta be a kereskedők várakozásait a legfrissebb fogyasztói árindex (CPI) adatok közzététele után.

A kriptopiac nagyrészt közömbös maradt a CPI-adatokkal szemben, csalódást okozva sok kereskedőnek, akik drámaibb reakcióra számítottak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Josh Rager kriptokereskedő a Twitteren arról panaszkodott, hogy a Bitcoin mozgása „igazán kiábrándító” volt, annak ellenére, hogy ezek „az elmúlt évek legalacsonyabb számainak egyike”.

Az adatok a közgazdászok által előre jelzettnél lassabb inflációnövekedést mutattak.

Justin Wolfers közgazdász tweetje szerint a CPI júniusban mindössze 0,2%-kal emelkedett, így éves szinten (YoY) 3,0%-ra csökkent. Ez visszatérést jelent a 2021 márciusában látott inflációs szintre.

A változékony élelmiszer- és energiaárakat figyelmen kívül hagyó fogyasztói árindex szintén csak 0,2%-kal emelkedett, és éves szinten 4,8%-kal nőtt.

Wolfers kiemelte, hogy a Core CPI növekedése jobb is, mint amilyennek látszik, hiszen csak 0,16%-kal emelkedett, ami nagyjából fele annak, amit a Wall Street jósolt.

Ez a vártnál alacsonyabb inflációs ráta sok szakértőt arra enged következtetni, hogy az inflációs ráta valóban átmenetinek bizonyulhatott, ahogy azt Robert Burgess is javasolta.

A Bitcoin alacsony reakciója a CPI-adatokra azt az elméletet is alátámaszthatja, hogy az infláció fedezeteként hirdetett Bitcoin talán nem korrelál olyan szorosan az inflációval, mint ahogy azt egyesek gondolják.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A visszafogott reakció ellenére a Ragerhez hasonló kereskedők reménykednek a kriptopénz késői reakciójában.

A CoinMarketCap adatai szerint a Bitcoin a cikk írásakor 30.500 dollár körül kereskedett. A kriptopénz az elmúlt 24 órában 30.453,09 és 30.904,02 dollár között mozgott.

Hogy a Bitcoin árfolyama a jövőben érdemben fog-e reagálni ezekre a makrogazdasági adatokra, azt még nem lehet tudni.


Olvastad már? A központi bankok uralma nem demokratikus – állítja Balaji Srinivasan

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 60 ezer dollárral kapcsolatos aggodalmak miatt a kriptopiac érzi a borzongást

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli felfutása nagy reményt keltett a kriptoterületen az elmúlt hónapokban. A BTC közelmúltbeli árfolyammozgásai azonban teljes mértékben megváltoztatták az árfolyamot. Mozgatók, megrendítők és...

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!