A Bitcoin csalódást okoz a kereskedőknek a CPI-adatokat követően

-

A Bitcoin, a világ legnagyobb piaci értékű kriptovalutája nem váltotta be a kereskedők várakozásait a legfrissebb fogyasztói árindex (CPI) adatok közzététele után.

A kriptopiac nagyrészt közömbös maradt a CPI-adatokkal szemben, csalódást okozva sok kereskedőnek, akik drámaibb reakcióra számítottak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Josh Rager kriptokereskedő a Twitteren arról panaszkodott, hogy a Bitcoin mozgása „igazán kiábrándító” volt, annak ellenére, hogy ezek „az elmúlt évek legalacsonyabb számainak egyike”.

Az adatok a közgazdászok által előre jelzettnél lassabb inflációnövekedést mutattak.

Justin Wolfers közgazdász tweetje szerint a CPI júniusban mindössze 0,2%-kal emelkedett, így éves szinten (YoY) 3,0%-ra csökkent. Ez visszatérést jelent a 2021 márciusában látott inflációs szintre.

A változékony élelmiszer- és energiaárakat figyelmen kívül hagyó fogyasztói árindex szintén csak 0,2%-kal emelkedett, és éves szinten 4,8%-kal nőtt.

Wolfers kiemelte, hogy a Core CPI növekedése jobb is, mint amilyennek látszik, hiszen csak 0,16%-kal emelkedett, ami nagyjából fele annak, amit a Wall Street jósolt.

Ez a vártnál alacsonyabb inflációs ráta sok szakértőt arra enged következtetni, hogy az inflációs ráta valóban átmenetinek bizonyulhatott, ahogy azt Robert Burgess is javasolta.

A Bitcoin alacsony reakciója a CPI-adatokra azt az elméletet is alátámaszthatja, hogy az infláció fedezeteként hirdetett Bitcoin talán nem korrelál olyan szorosan az inflációval, mint ahogy azt egyesek gondolják.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A visszafogott reakció ellenére a Ragerhez hasonló kereskedők reménykednek a kriptopénz késői reakciójában.

A CoinMarketCap adatai szerint a Bitcoin a cikk írásakor 30.500 dollár körül kereskedett. A kriptopénz az elmúlt 24 órában 30.453,09 és 30.904,02 dollár között mozgott.

Hogy a Bitcoin árfolyama a jövőben érdemben fog-e reagálni ezekre a makrogazdasági adatokra, azt még nem lehet tudni.


Olvastad már? A központi bankok uralma nem demokratikus – állítja Balaji Srinivasan

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!