A központi bankok uralma nem demokratikus – állítja Balaji Srinivasan

-

Balaji Srinivasan, a Coinbase korábbi technológiai vezetője szerint, ha a központi bankok ellenőrzik a pénz minden felhasználását, az nem demokratikus.

Az üzletember a Nemzetközi Fizetések Bankjának (BIS) vezetőjének nyilatkozatára reagált az IMF által szervezett találkozón, amely a határokon átnyúló fizetéseket vitatta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Balaji Srinivasan tiltakozik a pénz központi irányítása ellen a CBDC-k révén

A Coinbase korábbi technológiai vezetője, Balaji Srinivasan kifejezte aggodalmát a központi bankok digitális valutái (CBDC-k) miatt, amelyek lehetővé teszik a monetáris hatóságoknak a pénz irányítását.

Srinivasan kedden Twitteren kifejtette:

Amikor a BIS vezetője azt mondja, hogy a központi bankok „abszolút ellenőrzést” fognak gyakorolni a pénz minden felhasználása felett, az nem demokratikus.

Az amerikai befektető a Nemzetközi Fizetések Bankjának (BIS) vezetőjének, Agustín Carstensnek a kijelentéseire utalt, amit egy 2020-as Nemzetközi Valutaalap (IMF) által szervezett videokonferencián tett.

Az eseményen résztvevő döntéshozók, köztük a Nemzetközi Valutaalap (IMF) ügyvezető igazgatója, Kristalina Georgieva, a jövőbeni változásokról vitatták meg a határokon átnyúló fizetéseket, amelyek az új technológiák és a digitális valuták elterjedésével járnak.

A virtuális találkozón Carstens rámutatott, hogy a CBDC-k esetében a központi bankok „abszolút ellenőrzést fognak gyakorolni a szabályok és rendeletek felett, amelyek meghatározzák a központi bank felelősségének kifejezését, valamint a technológiát az ennek végrehajtására”.

„Ez az a pont, amikor a keynesianizmus leveti a maszkot, és nyíltan kommunizmussá válik: minden erőforrás teljes központi irányítása megválasztott bürokraták által” – fejtette ki Srinivasan.

A kommentje élénk Twitter-vitát váltott ki a témával kapcsolatban.

Balaji Srinivasan tweetje megegyezett a BIS által közzétett CBDC-kkel és kriptovalutákkal kapcsolatos felmérés kiadásával.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az intézmény, amely elősegíti a monetáris hatóságok közötti együttműködést világszerte, arra a következtetésre jutott, hogy 2022-ben a felmért 86 központi bank 93%-a részt vett CBDC-vel kapcsolatos munkában, és közülük több mint a fele már teszteket és kísérleteket végez.


Olvastad már? A Bank of China kipróbálja a digitális jüan offline fizetéseket

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!