A központi bankok uralma nem demokratikus – állítja Balaji Srinivasan

-

Balaji Srinivasan, a Coinbase korábbi technológiai vezetője szerint, ha a központi bankok ellenőrzik a pénz minden felhasználását, az nem demokratikus.

Az üzletember a Nemzetközi Fizetések Bankjának (BIS) vezetőjének nyilatkozatára reagált az IMF által szervezett találkozón, amely a határokon átnyúló fizetéseket vitatta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Balaji Srinivasan tiltakozik a pénz központi irányítása ellen a CBDC-k révén

A Coinbase korábbi technológiai vezetője, Balaji Srinivasan kifejezte aggodalmát a központi bankok digitális valutái (CBDC-k) miatt, amelyek lehetővé teszik a monetáris hatóságoknak a pénz irányítását.

Srinivasan kedden Twitteren kifejtette:

Amikor a BIS vezetője azt mondja, hogy a központi bankok „abszolút ellenőrzést” fognak gyakorolni a pénz minden felhasználása felett, az nem demokratikus.

Az amerikai befektető a Nemzetközi Fizetések Bankjának (BIS) vezetőjének, Agustín Carstensnek a kijelentéseire utalt, amit egy 2020-as Nemzetközi Valutaalap (IMF) által szervezett videokonferencián tett.

Az eseményen résztvevő döntéshozók, köztük a Nemzetközi Valutaalap (IMF) ügyvezető igazgatója, Kristalina Georgieva, a jövőbeni változásokról vitatták meg a határokon átnyúló fizetéseket, amelyek az új technológiák és a digitális valuták elterjedésével járnak.

A virtuális találkozón Carstens rámutatott, hogy a CBDC-k esetében a központi bankok „abszolút ellenőrzést fognak gyakorolni a szabályok és rendeletek felett, amelyek meghatározzák a központi bank felelősségének kifejezését, valamint a technológiát az ennek végrehajtására”.

„Ez az a pont, amikor a keynesianizmus leveti a maszkot, és nyíltan kommunizmussá válik: minden erőforrás teljes központi irányítása megválasztott bürokraták által” – fejtette ki Srinivasan.

A kommentje élénk Twitter-vitát váltott ki a témával kapcsolatban.

Balaji Srinivasan tweetje megegyezett a BIS által közzétett CBDC-kkel és kriptovalutákkal kapcsolatos felmérés kiadásával.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az intézmény, amely elősegíti a monetáris hatóságok közötti együttműködést világszerte, arra a következtetésre jutott, hogy 2022-ben a felmért 86 központi bank 93%-a részt vett CBDC-vel kapcsolatos munkában, és közülük több mint a fele már teszteket és kísérleteket végez.


Olvastad már? A Bank of China kipróbálja a digitális jüan offline fizetéseket

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!