A Bank of China kipróbálja a digitális jüan offline fizetéseket

-

A Bank of China, Kína egyik legnagyobb állami tulajdonú bankja jelenleg egy újszerű, SIM-kártyákhoz csatlakozó offline fizetési rendszerrel végez kísérleteket.

Ezt a fizetési módot kifejezetten a digitális jüanhoz, más néven e-CNY-hez tervezték, amely a kínai központi bank jelenleg tesztelés alatt álló digitális valutája (CBDC).


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezt a bank hétfőn jelentette be a közösségi médiában közzétett bejegyzésében, amelyben elárulta a China Telecom és a China Unicom távközlési szolgáltatókkal való partnerségét, valamint a kedden kezdődő tesztelés szándékát.

A bank azt tervezi, hogy a felhasználók számára lehetővé teszi a telefonos fizetéseket azáltal, hogy az e-CNY alkalmazást speciális szuper „SIM-kártyákkal” integrálja, amelyek alkalmasak a közeli térbeli kommunikációra.

A felhasználóknak egyszerűen csak a mobiltelefonjukat kell az értékesítési pontok termináljainak közelébe vinniük a fizetéshez, így a telefonnak nem kell bekapcsolva lennie.

Ez az integráció lehetővé teszi a tranzakciók feldolgozását akkor is, ha a telefon ki van kapcsolva.

A bank azonban kijelentette, hogy ezek a SIM-kártyás fizetési funkciók csak bizonyos Android-telefonokon lesznek elérhetők Kína néhány tesztrégiójában.

Tavaly januárban a People’s Bank of China (PBOC), az ország központi bankja elindította az e-CNY alkalmazás próbaverzióját.

Ez Kína közelmúltbeli kezdeményezését követi, amely arra irányul, hogy a központi bank digitális pénznemének felhasználási eseteit kiterjessze az Övezet és Út kezdeményezése és a határokon átnyúló kereskedés érdekében.

Az új kísérlet azt is előirányozza, hogy a jövőben a digitális jüan használatát kiterjesszék a városban az adófizetésre és a közüzemi szolgáltatások igénybevételére is.

A kínai Guanzhou városában már 10 közlekedési útvonalon lehet a digitális jüan CBDC-vel fizetni a nyilvános buszos utazásokért, ami az országban elsőként jelent meg.

Ehhez az utasoknak egyszerűen le kell tölteniük az e-CNY alkalmazást, pénzt kell befizetniük, és a buszfizetésnél található QR-kódot beolvasva ki kell fizetniük az utazásukat.

Eközben Hongkong májusban elindított egy e-HKD kísérleti programot, miután a Hongkongi Monetáris Hatóság (HKMA) 2021 októberében kiadott egy whitepapert egy lehetséges lakossági CBDC-ről.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A HKMA, Hongkong de facto központi bankja egy szeptemberi konzultációs dokumentumban azt mondta, hogy megvizsgálja az e-CNY-t és az e-HKD-t összekötő határokon átnyúló fizetések lehetőségét.

Olvastad már? A BlackRock 30 billió dollárt hozhat a kriptopiac számára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!