A BlackRock 30 billió dollárt hozhat a kriptopiac számára

-

A BlackRock kérelmét követően a Bitcoin spot ETF még sosem volt ilyen közel a jóváhagyáshoz, és ez megváltoztathatja a kriptoipar működését – magyarázza Eric Balchunas ETF-elemző.

30 billió dollár értékű tőke szabadulhat fel hirtelen a Bitcoin-piac számára, ha az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet jóváhagyja a Bitcoin spot ETF-et – véli Eric Balchunas, a Bloomberg ETF-elemzője.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez az a becsült eszközmennyiség, amelyet az Egyesült Államokban olyan pénzügyi tanácsadók ellenőriznek, akik hajlandóak lennének egy szabályozott tőzsdén kereskedett alapon keresztül kitettséghez jutni a Bitcoinban.

„Az ETF az a formátum, amelyben a boomerek és a pénzügyi tanácsadók a befektetéseiket szívesebben szolgáltatják” – magyarázta Balchunas a Cointelegraph exkluzív interjújában.

A BlackRock múlt hónapban benyújtott Bitcoin spot ETF iránti kérelme új optimizmushullámot indított el a kriptopiac kapcsán.

Ami más nagy cégeket, például az ARK Investmentet, a Valkyrie-t és a Fidelityt is arra késztette, hogy saját Bitcoin ETF iránti kérelmet nyújtsanak be.


Kapcsolodó: A BlackRock nagy jövőt lát a kriptóban


A világ legnagyobb vagyonkezelőjének, a BlackRocknak a részvétele Balchunas szerint elég volt ahhoz, hogy a Bitcoin spot ETF jóváhagyásának esélyét 1%-ról 50%-ra növeljék.

„Nagyon okosak, és nem dobálnak ki csak úgy akarva-akaratlanul beadványokat” – mondta az elemző. „Egyértelműen látnak valamit, amiről úgy gondolják, hogy át tudják juttatni a szabályozókon” – tette hozzá.

Olvastad már? John Bollinger szerint a Bitcoin megszorult

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!