A Bitcoin 30.000 dollárra való felfuttatása nem egyszerű

-

A Bitcoin (BTC) 30.000 dollárig tartó emelkedését elemezve az ember azt gondolhatja, hogy ez egy lassú és folyamatos emelkedés volt az idők során. A valóság azonban másról árulkodik.

A J.P. Morgan Asset Management tanulmányának adatai azt mutatják, hogy a Bitcoin 2023 eleje óta tartó növekedésének 90%-át mindössze kilenc jelentős kereskedési nap adta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 200 kereskedési nap többsége semleges volt, a piac a lépcsőzetes növekedés után lassan visszavonult.

Az az elképzelés, hogy egy eszköz növekedésének nagy részét egy maroknyi „jó nap” hajtja, nem új koncepció, és ez más piacokra is érvényes.

Például egy befektető, aki 1999 és 2018 között pénzt fektetett az S&P500 indexbe, átlagosan 5,62%-os éves hozamot ért el.

Ha azonban a befektető kihagyta volna a 10 legjobb kereskedési napot ebben az időszakban, az éves hozam drámai mértékben, 2,01%-ra esne vissza.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Ha a legjobban jövedelmező napok közül többet kihagyunk, az még szembetűnőbb eredményekhez vezet.

Ha ugyanaz a befektető kihagyná a 20 legjobb kereskedési napot, akkor az éves hozama -0,33%-kal negatívra fordulna.

Ha a 30 legjobb napot hagyná ki, a hozam -1,97%-ra esne, ha pedig a 40 legjobb napot hagyná ki, a hozam -3,35%-ra zuhanna.

Ha kihagynák az 50 legjobb kereskedési napot, akkor az éves hozamuk siralmas -4,45% lenne.

Ezek az adatok alátámasztják a pénzügyi szektorban elterjedt mondást:

„A piacon töltött idő fontosabb, mint a piaci időzítés”.

Azok a befektetők, akik megpróbálják időzíteni a piacot, azaz alacsonyan vásárolnak és magasan adnak el, gyakran lemaradnak a legjobb napokról.

Azok viszont, akik hosszabb ideig maradnak befektetésben, nagyobb eséllyel aratnak jelentős hozamot.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin esetében ez azt jelenti, hogy bár a legtöbb kereskedési nap eseménytelennek tűnhet, néhány kulcsfontosságú nap jelentős hatással lehet a befektetési hozamokra.

Ezért a Bitcoin 30.000 dollárig tartó felfutása talán nem olyan egyszerű, mint gondolnánk, de a kriptopiacon ezek a robbanásszerű napok a lényegesek.


Olvastad már? 2030-ra huszonnégy CBDC kerülhet forgalomba

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!