A Bitcoin 30.000 dollárra való felfuttatása nem egyszerű

-

A Bitcoin (BTC) 30.000 dollárig tartó emelkedését elemezve az ember azt gondolhatja, hogy ez egy lassú és folyamatos emelkedés volt az idők során. A valóság azonban másról árulkodik.

A J.P. Morgan Asset Management tanulmányának adatai azt mutatják, hogy a Bitcoin 2023 eleje óta tartó növekedésének 90%-át mindössze kilenc jelentős kereskedési nap adta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 200 kereskedési nap többsége semleges volt, a piac a lépcsőzetes növekedés után lassan visszavonult.

Az az elképzelés, hogy egy eszköz növekedésének nagy részét egy maroknyi „jó nap” hajtja, nem új koncepció, és ez más piacokra is érvényes.

Például egy befektető, aki 1999 és 2018 között pénzt fektetett az S&P500 indexbe, átlagosan 5,62%-os éves hozamot ért el.

Ha azonban a befektető kihagyta volna a 10 legjobb kereskedési napot ebben az időszakban, az éves hozam drámai mértékben, 2,01%-ra esne vissza.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Ha a legjobban jövedelmező napok közül többet kihagyunk, az még szembetűnőbb eredményekhez vezet.

Ha ugyanaz a befektető kihagyná a 20 legjobb kereskedési napot, akkor az éves hozama -0,33%-kal negatívra fordulna.

Ha a 30 legjobb napot hagyná ki, a hozam -1,97%-ra esne, ha pedig a 40 legjobb napot hagyná ki, a hozam -3,35%-ra zuhanna.

Ha kihagynák az 50 legjobb kereskedési napot, akkor az éves hozamuk siralmas -4,45% lenne.

Ezek az adatok alátámasztják a pénzügyi szektorban elterjedt mondást:

„A piacon töltött idő fontosabb, mint a piaci időzítés”.

Azok a befektetők, akik megpróbálják időzíteni a piacot, azaz alacsonyan vásárolnak és magasan adnak el, gyakran lemaradnak a legjobb napokról.

Azok viszont, akik hosszabb ideig maradnak befektetésben, nagyobb eséllyel aratnak jelentős hozamot.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin esetében ez azt jelenti, hogy bár a legtöbb kereskedési nap eseménytelennek tűnhet, néhány kulcsfontosságú nap jelentős hatással lehet a befektetési hozamokra.

Ezért a Bitcoin 30.000 dollárig tartó felfutása talán nem olyan egyszerű, mint gondolnánk, de a kriptopiacon ezek a robbanásszerű napok a lényegesek.


Olvastad már? 2030-ra huszonnégy CBDC kerülhet forgalomba

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!