A BlackRock nagy jövőt lát a kriptóban

-

Larry Fink, a világ legnagyobb eszközkezelője, a BlackRock ügyvezetője a Fox Business számára adott interjút a héten, amely során a cég bitcoin ETF beadványáról is részletesebben beszéltek.

A BlackRock június 15-én nyújtotta be a SEC-hez a kérvényt egy saját spot bitcoin ETF elindítására.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az árfolyam emelkedésnek indult, a kriptoközösség pedig abban reménykedik, hogy ha ilyen nagy pénzügyi cégek is belépnének a piacra, akkor a SEC előbb vagy utóbb kiad egy ETF engedélyt.

A BlackRock ráadásul lenyűgöző teljesítménnyel rendelkezik, 576 ETF-beadványt készítettek már el, és ebből mindössze egyetlen alkalommal részesültek elutasításban.

„Helyesen akarjuk csinálni, hogy a hosszú távú befektetők is elégedettek legyenek. Jó kapcsolatot ápolunk a szabályozó hatóságokkal, és nagy gyakorlatunk van abban, hogy a beadványok esetén minden lehetséges hibát kiküszöböljünk, és a felmerülő problémákat elhárítsuk. Szorosan együttműködünk a szabályozókkal, hogy elmondhassák, hogy pontosan mit várnak el tőlünk, és hogyan lehet kijavítani az egyes hiányosságokat. Szerintem nagy esélyeink vannak, hogy egy nap zöld utat kap az ETF-ünk. Hogy mikor azt nem tudom, de majd meglátjuk.

Az ügyvezető a bitcoinról is szót ejtett, és elmondta, hogy a cég álláspontja szerint van jövő a digitális termékekben.

Ahogyan megfogalmazza, az ETF-ek megjelenése alaposan felforgatta a befektetési alapok piacát, és nagy fejlődést hozott.

Mivel pedig a blokklánccal tokenizálhatók az egyes eszközökosztályok, értékpapírok, ezzel és a bitcoinnal reményeik szerint ismét forradalmat hozhatnak a pénzügyekben, és demokratizálhatják a kriptopénzeket.

Fink viszont azt sem rejtette véka alá, hogy van benne némi szkeptikusság, főleg a különböző illegális felhasználási módokkal kapcsolatban, amelyek az iparág korai szakaszában voltak elterjedtek, mielőtt a bitcoin széles körben hozzáférhetővé vált volna.

Mára viszont már az arannyal állítható párhuzamba a bitcoin.

„Azt hiszem, a kriptó szerepe az, hogy digitalizálja az aranyat. Már nem kell aranyba fektetni, ha valaki el akarja kerülni az inflációt, ha az egyes országok problémái elől akarna menekülni, vagy éppen a pénze leértékelésétől tart. A bitcoin mára nemzetközi eszközzé vált, és nem függ semmilyen valutától, egy ténylegesen alternatív megoldást jelent. Én személy szerint semennyit sem birtoklok, kizárólag ETF-ekkel rendelkezem.”

Fink szerint a bitcoin mögött álló technológia lenyűgöző, és a tranzakciók terén számos fejlesztést hozhat majd.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mivel a vevő és az eladó közvetlenül kapcsolatba léphet, nem lesz szükség közvetítőre, és ez hatalmas hatással fog járni a pénzügyi szektorra.

Az ügyvezető szerint ez az állapot még messze van, de a technológia fejlődése egyértelműen abba az irányba tart, és az egész nagyon hasonlóan fog végbemenni, mint ahogyan ma a mesterséges intelligenciával történik.

Olvastad már? JPMorgan lebecsüli a Bitcoin ETF-ek piaci hatását

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép. Kripto Kritik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!