JPMorgan lebecsüli a Bitcoin ETF-ek piaci hatását

-

A vagyonkezelő óriások, köztük a BlackRock, az Invesco és a Fidelity versenyt futnak a Bitcoin ETF jóváhagyásáért.

A JPMorgan stratégája, Nikolaos Panigirtzoglou azonban megkérdőjelezi, hogy egy ilyen jóváhagyás jelentős mértékben befolyásolná-e a kriptopénzek piacát.

Panigirtzoglou rámutat, hogy Kanadában és Európában már indítottak hasonló alapokat, de ezek nem keltettek jelentős befektetői érdeklődést.

Miközben az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) a spot-Bitcoin ETF-ekre vonatkozó kérelmek özönét vizsgálja, a JPMorgan stratégája kételyeket fogalmaz meg e pénzügyi eszközök potenciális piaci hatásával kapcsolatban.

Számos Bitcoin-elemző állítja, hogy a Bitcoin ETF bevezetése valóban változásokat hozna.

Az arany ETF példáját hozzák fel, amely bevezetésekor átalakító hatással volt az arany árfolyamára, és a lakossági befektetők áradatát hozta a piacra.

Úgy vélik, hogy a Bitcoin ETF amerikai jóváhagyását követően a kriptopiacon is hasonló beáramlásra kerülhet sor, ami demokratizálná a hozzáférést ehhez a feltörekvő eszközosztályhoz.

Annak ellenére, hogy a SEC korábban szkeptikusan viszonyult a Bitcoin ETF-ekhez, elsősorban a lehetséges piaci manipulációval kapcsolatos aggodalmak miatt, a BlackRock kérelmét követően idén megnőtt az optimista hangulat.

A BlackRock, amely szinte makulátlan tapasztalatokkal rendelkezik a tőzsdén kereskedett alapok minden típusának engedélyezése terén, várhatóan növelni fogja a bizalmat a folyamat iránt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A közelmúltban benyújtott kérelmek továbbá a szabályozó hatóságok aggodalmainak kezelésére tett erőfeszítésekről tettek tanúbizonyságot, különösen a piaci manipulációval kapcsolatos félelmek enyhítését célzó felügyeleti megállapodásokra összpontosítva.

A BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink, aki nemrégiben nyilatkozott a cég spot Bitcoin ETF iránti kérelméről, hangsúlyozta a kripto „demokratizálásának” potenciálját, ami kiegyenlíti a befektetők számára a versenyfeltételeket.

Hogy a SEC zöld utat ad-e ezeknek a kérelmeknek, és hogy milyen hatással lesznek a kriptopénzek helyzetére, azt még nem lehet tudni.


Olvastad már? Az Ethereum díjai váratlan okból 50%-ra emelkednek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!