Arthur Hayes bemutatja két észbontó Bitcoin előrejelzések

-

A neves kriptovállalkozó és író, Arthur Hayes nemrégiben megosztotta érdekes meglátásait a kriptovaluták, különösen a Bitcoin (BTC) jövőjéről és a mesterséges intelligencia (AI) gyorsan növekvő területével való lehetséges kölcsönhatásáról.

Legújabb írásában Hayes két olyan magával ragadó jóslatot tár elénk, amelyek felkavarták a kriptoközösséget.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az első jóslat szerint a Bitcoin a mesterséges intelligencia elsődleges fizetőeszközévé válik. Hayes szerint a mesterséges intelligenciához cenzúra-ellenálló, blokklánc-alapú valutára van szükség, és csak a Bitcoin rendelkezik ilyen tulajdonságokkal.

Állítását azzal támasztja alá, hogy kiemeli a Bitcoin felsőbbrendű tulajdonságait, és azt állítja, hogy az lényegében az áramköltséghez kötődik, ami minden mesterséges intelligencia éltetője.

Hayes szerint a fiat valutákkal és az arannyal ellentétben, amelyeknek nincs végleges értékük vagy kiszámíthatóságuk, a Bitcoin készlete kriptográfiailag véges, így ideális választás minden olyan mesterséges intelligencia számára, amely megbízható és hiánypótló digitális valutát keres.

A Bitcoin igen tripla számjegyű

Erre a gondolatra építve Hayes rátér második jóslatára, amelyben a BTC potenciális árfolyam-emelkedéséről elmélkedik, amennyiben a mesterséges intelligencia gazdaságának domináns valutájává válik.

Különböző mutatókra támaszkodva, többek között az AI-gazdaság méretére, a 2022-re vonatkozó napi GDP-értékre, a Bitcoin kapitalizációja és a napi tranzakciós érték többszörösére, a fizetések sebességére és a BTC teljes kínálatára, Hayes egy optimista forgatókönyvet számol ki, amelyben a Bitcoin ára coinonként elképesztő 760 000 dollárra szökhet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Hogy a Bitcoin valóban a mesterséges intelligencia korszakának domináns valutájává emelkedik-e, az még nem derül ki.

Hayes jóslatai és alapos elemzése azonban kétségtelenül hozzájárul a kriptovaluták jövőjét és a mesterséges intelligenciával való lehetséges konvergenciájukat körülvevő folyamatos diskurzushoz.


Olvastad már? Peter Schiff: A Fed elvesztette az inflációs harcot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!