Peter Schiff: A Fed elvesztette az inflációs harcot

-

Peter Schiff közgazdász arra figyelmeztetett, hogy a Federal Reserve vesztett, és az infláció hamarosan tovább romlik.

„A piacok egyszerűen még nem jöttek rá erre” – figyelmeztetett, hangsúlyozva, hogy „továbbra is sok gyenge gazdasági adatot kapunk”.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„A Fed vesztett”

Peter Schiff közgazdász és aranybogár további figyelmeztetéseket adott ki az amerikai gazdasággal kapcsolatban egy podcastban vasárnap.

A Nasdaq, az S&P 500 és a Dow Jones júniusi ralija kapcsán úgy vélekedett, hogy annak ellenére, hogy a Federal Reserve nem kezdte el a kamatcsökkentést, és jelezte, hogy még emelni fog:

Szerintem ez azért van, mert a piacok nem igazán hisznek a Fednek. Tudják, hogy a Fed valószínűleg a vége felé jár, vagy befejezte a kamatemelést, és ez a megkönnyebbülés rally.

Hangsúlyozva, hogy ezek mind medvepiaci rali, Schiff figyelmeztetett: „A piacok figyelmen kívül hagynak egy kulcsfontosságú dolgot, az infláció rosszabbodni fog”.

Azt hangsúlyozta:

A Fed nem győzött. A Fed vesztett. Csak a piacok még nem jöttek rá erre.

Schiff továbbá megjegyezte: „Volt néhány jó hírünk. A foglalkoztatási számok továbbra is pozitív meglepetést okoznak. De ismétlem, szerintem ez az egész nagyon felszínes. Továbbra is rengeteg gyenge gazdasági adatot kapunk”.

Eközben az infláció továbbra is makacsul magas, a PCE magárindex 4,6%-kal emelkedett éves szinten – mutatott rá Schiff, hozzátéve, hogy ez jelentősen meghaladja a Fed 2%-os célját.

Hivatkozva Jerome Powell jegybankelnök nyilatkozatára, amely szerint 2025-ig nem számít arra, hogy az infláció eléri a Fed 2%-os célját, Schiff úgy vélte:

Az még két év. És természetesen továbbra is téved. Még mindig nem fogunk 2%-ra lejutni.

Sok minden történhet a következő két évben, beleértve egy nagy recessziót, ami rengeteg pénznyomtatást jelent, ami azt jelenti, hogy az infláció beindulhat.

„Ha két évet kell előre nézni ahhoz, hogy 2%-os inflációt prognosztizáljunk, akkor egyáltalán nem bízunk az előrejelzés pontosságában. Más szóval Powellnek fogalma sincs arról, hogy mikor, ha valaha is, az infláció le fog menni 2%-ra. Ez nagy beismerés” – mondta Schiff.

Schiff nem először kritizálta a Fed elnökét. A múlt hónapban gyávának nevezte Powellt, aki nem végzi a munkáját.

„Amit figyelmen kívül hagy, az a sokkal relevánsabb közös tényezők, a mesterségesen alacsony kamatlábak, a mennyiségi lazítás és a kormányzati hiánykiadások” – mondta anno Schiff.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Azzal is vádolta a Federal Reserve-t, hogy tönkreteszi az amerikai bankrendszert, hangsúlyozva, hogy „az fizetésképtelen”.

Schiff folyamatosan aggodalmát fejezte ki a fenyegető amerikai dollárválsággal és az irányíthatatlannak tűnő, növekvő államadóssággal kapcsolatban.


Olvastad már? Közeledik a Bitcoin rali

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!