John Bollinger szerint a Bitcoin megszorult

-

A technikai elemzők körében kevés olyan ismert és széles körben használt mutató van, mint a Bollinger-szalagok.

Ezek a sávok, amelyeket megalkotójukról, a legendás kereskedőről, John Bollingerről neveztek el, a volatilitás és a potenciális árszintek mérésére szolgálnak, ahol egy eszköz támaszt vagy ellenállást találhat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nemrégiben maga Bollinger is a Twitteren közölte elemzését a Bitcoin (BTC) jelenlegi piaci helyzetéről, és tömören fogalmazott: „SQUEEZE (mondja a python)”.

Ez a megjegyzés a Bitcoin jelenlegi helyzetére utalt a Bollinger-sávokon belül.

A kriptovaluta „szorításban” van, ami azt jelenti, hogy a Bollinger Bands indikátor felső és alsó sávjai közé szorult. Az ilyen helyzetek általában jelentős árfolyammozgások előjelei, akár felfelé, akár lefelé.


Kapcsolodó: John Bollinger kiemelt egy figyelemre méltó Bitcoin mintázatot


Ez a „szorítás” különösen érdekes, ha a Bitcoin jelenlegi piaci volumenével párosul.

A kereskedési volumen csökkenő tendenciát mutat, ami gyakran előzi meg a kitöréses mozgást.

A Bollinger-szalagok összenyomódása a csökkenő volumennel kombinálva növekvő nyomást eredményez.

Mint egy feltekeredett rugó, az árfolyamok hirtelen bármelyik irányba kitörhetnek. Ennek a potenciális mozgásnak a pontos iránya továbbra is bizonytalan.

A Bollinger-szalagok bikás és medvés kitöréseket egyaránt jelezhetnek, és az irány számos más tényezőtől függ, beleértve a szélesebb piaci hangulatot, a fundamentális híreket és a piaci szereplők reakcióit.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Azok a kereskedők azonban, akik a Bollinger-szalagokat használják technikai elemzésükben, figyelik ezeket a „beszorulásokat”, mint a közelgő áringadozás potenciális mutatóit.

A sávok összehúzódása a vihar előtti csendnek tekinthető. Ez a csökkent volatilitás időszaka, mielőtt az ár jelentős elmozdulást hajtana végre, és ez döntő fordulópont lehet a Bitcoin árfolyamának pályáján.


Olvastad már? Újabb defi hekkelés, az Arcadia Finance az áldozat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!