John Bollinger kiemelt egy figyelemre méltó Bitcoin mintázatot

-

A legendás kereskedő és technikai elemző, John Bollinger pénteken a Twitteren egy figyelemre méltó Bitcoin-mintát emelt ki.

A kereskedők körében a volatilitás és az árszintek elemzésének népszerű eszközének, a Bollinger-sávoknak a megalkotásáról ismert John Bollinger egy klasszikus szekvenciát azonosított.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Amely a grafikonon játszódik le, robbanás, a felső sáv átszakítása, konszolidáció, támaszkeresés a középső sávban, majd magasabbra fordulás.

Azok számára, akik kevésbé ismerik a Bollinger-szalagokat, ezek lényegében három vonalból álló, árdiagramon ábrázolt halmaz.

A középső sáv egy egyszerű mozgóátlag, jellemzően 20 időszakon keresztül, a felső és az alsó sáv pedig a középső sávtól két standard eltéréssel távolabb helyezkedik el.

A sávok a volatilitással együtt tágulnak és szűkülnek: amikor a piac volatilis, a sávok szélesednek, amikor pedig a piac stabil, a sávok szűkülnek.

Bollinger tweetje azt sugallja, hogy a Bitcoin, amelynek ára jelenleg 30 219 dolláron áll, most a középső sávban talál támaszt, ami történelmileg azt jelzi, hogy az áremelkedés hamarosan bekövetkezhet.

A Bollinger-mintázat egy „blastoff”-al kezdődik, egy agresszív árfolyam-emelkedéssel, amely egy „átrepülést eredményez a felső sávon”, ahol az ár meghaladja a felső Bollinger-sávot, ami erős felfelé irányuló lendületet jelez.

Ezt jellemzően egy konszolidációs időszak követi, amikor az ár stabilizálódik, és a középső sáv felé korrigál.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A minta akkor fejeződik be, amikor az ár a középső sávban támaszt talál, majd ismét felfelé fordul, ami a vételi nyomás potenciális új hullámára utal.

A Bitcoin piaci tőkeértéke jelenleg körülbelül 587 milliárd dollár, a CoinGecko adatai szerint a 24 órás kereskedési volumen közel 9,9 milliárd dollár.


Olvastad már? A BlackRock nagy jövőt lát a kriptóban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!