2025-ben érkezhet a digitális rubel

-

Az Orosz Központi Bank, a CBR bejelentette, hogy az intézet által kibocsátott digitális valuta a tervek alapján 2025-től lesz elérhető.

A bank elnökhelyettese, Olga Skorobogatova elmondta, a Duma hozzájárulása alapján már idén elkezdik szervezni a tesztüzemet, hogy a CBDC, azaz a központi banki digitális valuta mihamarabb működőképessé váljon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A parlament alsóházának ehhez először e kell fogadnia a digitális eszközöket szabályozó törvénytervezetet.

Skorobogatova szerint az engedélyezési, elindítási folyamat lassú, de ennek az az oka, hogy a tisztviselők mindent hibátlanul akarnak csinálni, hogy a rendszer biztonságosan és tökéletesen működjön.

Az elnökhelyettes a részletekről szólva azt nyilatkozta, hogy a kínai digitális jüannal ellentétben az új típusú rubelt nem a közalkalmazottak kifizetésére akarják használni, nem ebben utalják majd a nyugdíjakat, valamint a különböző szociális segélyeket.

Ráadásul a lakossági számlák esetén lesz egy 300 ezer rubeles felső korlát, azaz nagyjából 3300 dollárnyi összeget tarthatnak ilyen valutában a lakosok.

Júliusban jöhet az új törvény

A várakozások alapján a Duma még júliusban elfogadhatja az új, digitális eszközökről szóló törvényt, amely a rubel digitalizációját is lehetővé teszi. Ez után tudják elkezdeni megszervezni a tesztüzemet.

A Duma pénzügyi bizottságának az elnöke, Anatoly Aksanov a sajtónak elmondta, a törvényt akár már júliusban elfogadhatják, és ebben az esetben augusztusban indulhat a tesztüzem.

Azt is figyelembe kell viszont venni, hogy Aksanov ugyanezt nyilatkozta májusban, akkor júniusi szavazást várva. Ez nem történt meg.

Aksanov a kriptopénzekről korábban úgy nyilatkozott, hogy egy használható megoldást képviselnek, amellyel megkerülhetők a nyugati szankciók.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Tervben volt egy saját nemzeti kriptotőzsde létrehozása is, de ennek a terveit végül elvetették, mivel az ilyen centralizált vállalkozásokat ugyanúgy szankcionálhatják a nyugati országok.

A digitális rubelről is szóló törvényt idén januárban mutatta be a Duma számára Aksanov, mikor 2022-ben a CBR bejelentette, hogy felgyorsítanák az ilyen irányú fejlesztéseket.

Olvastad már? John Bollinger kiemelt egy figyelemre méltó Bitcoin mintázatot

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az ETFSwap (ETFS) a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) tovább erősödnek

Vendégbejegyzés Megkezdődik a verseny, hiszen négy neves kriptopénz, nevezetesen az ETFSwap (ETFS), a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) harcol az iparág...

4 érme, amit ne hagyj ki 2024 májusában

Vendégbejegyzés A kriptovaluták sebesen fejlődő világában az altcoinok a digitális valuta-ökoszisztéma kiemelkedő szereplőinek számítanak. A kripto portfóliójukat diverzifikálni kívánó befektetők igen gyakran fordulnak az altcoinokhoz, hiszen...

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!