2025-ben érkezhet a digitális rubel

-

Az Orosz Központi Bank, a CBR bejelentette, hogy az intézet által kibocsátott digitális valuta a tervek alapján 2025-től lesz elérhető.

A bank elnökhelyettese, Olga Skorobogatova elmondta, a Duma hozzájárulása alapján már idén elkezdik szervezni a tesztüzemet, hogy a CBDC, azaz a központi banki digitális valuta mihamarabb működőképessé váljon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A parlament alsóházának ehhez először e kell fogadnia a digitális eszközöket szabályozó törvénytervezetet.

Skorobogatova szerint az engedélyezési, elindítási folyamat lassú, de ennek az az oka, hogy a tisztviselők mindent hibátlanul akarnak csinálni, hogy a rendszer biztonságosan és tökéletesen működjön.

Az elnökhelyettes a részletekről szólva azt nyilatkozta, hogy a kínai digitális jüannal ellentétben az új típusú rubelt nem a közalkalmazottak kifizetésére akarják használni, nem ebben utalják majd a nyugdíjakat, valamint a különböző szociális segélyeket.

Ráadásul a lakossági számlák esetén lesz egy 300 ezer rubeles felső korlát, azaz nagyjából 3300 dollárnyi összeget tarthatnak ilyen valutában a lakosok.

Júliusban jöhet az új törvény

A várakozások alapján a Duma még júliusban elfogadhatja az új, digitális eszközökről szóló törvényt, amely a rubel digitalizációját is lehetővé teszi. Ez után tudják elkezdeni megszervezni a tesztüzemet.

A Duma pénzügyi bizottságának az elnöke, Anatoly Aksanov a sajtónak elmondta, a törvényt akár már júliusban elfogadhatják, és ebben az esetben augusztusban indulhat a tesztüzem.

Azt is figyelembe kell viszont venni, hogy Aksanov ugyanezt nyilatkozta májusban, akkor júniusi szavazást várva. Ez nem történt meg.

Aksanov a kriptopénzekről korábban úgy nyilatkozott, hogy egy használható megoldást képviselnek, amellyel megkerülhetők a nyugati szankciók.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Tervben volt egy saját nemzeti kriptotőzsde létrehozása is, de ennek a terveit végül elvetették, mivel az ilyen centralizált vállalkozásokat ugyanúgy szankcionálhatják a nyugati országok.

A digitális rubelről is szóló törvényt idén januárban mutatta be a Duma számára Aksanov, mikor 2022-ben a CBR bejelentette, hogy felgyorsítanák az ilyen irányú fejlesztéseket.

Olvastad már? John Bollinger kiemelt egy figyelemre méltó Bitcoin mintázatot

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!