Az Ordinals új színt hozott a kriptoközösségbe

-

Az Ethereum alapítója szerint a Bitcoin Ordinals felpezsdítette a protokoll fejlesztését, és ismét az építés kapta a fő hangsúlyt.

Buterin egy Twitter Space beszélgetés során osztotta meg a gondolatait a témáról, és két másik influenszer, Eric Wall és Udi Wertheimer társaságában bölcselkedtek arról, hogy mit tanulhat a Bitcoin az Ethereumtól.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Buterin szerint a BRC-20 szabvány végre kihúzta a stagnálás állapotából a Bitcoint, és visszahozta a valódi alkotómunkát.

Emellett örömét fejezte ki, hogy a lézerszemű felhasználókat így el tudják valamennyire nyomni.

A hosszú beszéd során szóba került a skálázódás is, és Wall kijelentette, hogy őszerinte a Lightning Network sem tud elég nagyra nőni majd a jövőben, és nem tudja kezelni majd a nagyobb értékű tranzakciókat.

Buterin szerint viszont erre megoldást nyújthat, ha több különböző második rétegű megoldást is bevezetnének a Bitcoinon, így még hatékonyabbá lehetne tenni a főláncot. Elmondása alapján a „rollup” megoldás lehetne a legjobb, de emellett más változatok is szóba jöhetnek.

Wertheimer elmondta, a különböző második rétegű megoldások nem várt hatásokkal is járhatnak, de ami a fő előny, hogy ténylegesen lehetőség nyílhat okosszerződések használatára.

Wall és Wertheimer az Ordinals technológiájával működő Taproot Wizards projekt alapítói, és jó ideje aktívan kampányolnak, hogy a Bitcoin setében is létre lehessen hozni ugyanazokat a funkciókat, mint más hálózatokon.

A legnagyobb kritikákat pontosan ezért kapják, hiszen a Bitcoin eredeti célja a leértékelés ellen is védelmet nyújtó decentralizált pénzrendszer létrehozása, nem pedig az NFT-k és az okosszerződések lehetővé tétele.

Az egyik legnagyobb kritikusuk Samson Mow, a Jan3 ügyvezetője, aki szerint az Ordinals által elfoglalt tárhely a blokkokban inkább pénzügyi tranzakciókat kellene, hogy tartalmazzon.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Wall szerint viszont a főhálózat egyfajta összesítőként is működhetne a második rétegek számára, így a hálózaton nem torlódna fel a forgalom nagyobb volumen mellett sem.

„Az én meglátásom az, hogy a bitcoinerek mindig is szerettek volna valami defihez hasonlítót létrehozni. A Bitcoin főláncának viszont csak a naplózás lenne a dolga, nem maguknak a számításoknak az elvégzése. Azokat nem kell mindenképpen a főláncon futtatni. Nem arról van szó, hogy a fizetési megoldásokhoz kizárólag második rétegeket használhatnánk, mivel azok számos más dologra is nagyon jók.”

A közösségben mindenesetre visszás hangulatot keltett a beszélgetés, mivel Wertheimer szerint a Blockstream ügyvezetője, Adam Back nem nyitott arra, hogy ebben a témában jobban elmélyedjenek, nem kíván részt venni a beszélgetésben.

Olvastad már? JPMorgan lebecsüli a Bitcoin ETF-ek piaci hatását

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!