Az Ordinals új színt hozott a kriptoközösségbe

-

Az Ethereum alapítója szerint a Bitcoin Ordinals felpezsdítette a protokoll fejlesztését, és ismét az építés kapta a fő hangsúlyt.

Buterin egy Twitter Space beszélgetés során osztotta meg a gondolatait a témáról, és két másik influenszer, Eric Wall és Udi Wertheimer társaságában bölcselkedtek arról, hogy mit tanulhat a Bitcoin az Ethereumtól.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Buterin szerint a BRC-20 szabvány végre kihúzta a stagnálás állapotából a Bitcoint, és visszahozta a valódi alkotómunkát.

Emellett örömét fejezte ki, hogy a lézerszemű felhasználókat így el tudják valamennyire nyomni.

A hosszú beszéd során szóba került a skálázódás is, és Wall kijelentette, hogy őszerinte a Lightning Network sem tud elég nagyra nőni majd a jövőben, és nem tudja kezelni majd a nagyobb értékű tranzakciókat.

Buterin szerint viszont erre megoldást nyújthat, ha több különböző második rétegű megoldást is bevezetnének a Bitcoinon, így még hatékonyabbá lehetne tenni a főláncot. Elmondása alapján a „rollup” megoldás lehetne a legjobb, de emellett más változatok is szóba jöhetnek.

Wertheimer elmondta, a különböző második rétegű megoldások nem várt hatásokkal is járhatnak, de ami a fő előny, hogy ténylegesen lehetőség nyílhat okosszerződések használatára.

Wall és Wertheimer az Ordinals technológiájával működő Taproot Wizards projekt alapítói, és jó ideje aktívan kampányolnak, hogy a Bitcoin setében is létre lehessen hozni ugyanazokat a funkciókat, mint más hálózatokon.

A legnagyobb kritikákat pontosan ezért kapják, hiszen a Bitcoin eredeti célja a leértékelés ellen is védelmet nyújtó decentralizált pénzrendszer létrehozása, nem pedig az NFT-k és az okosszerződések lehetővé tétele.

Az egyik legnagyobb kritikusuk Samson Mow, a Jan3 ügyvezetője, aki szerint az Ordinals által elfoglalt tárhely a blokkokban inkább pénzügyi tranzakciókat kellene, hogy tartalmazzon.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Wall szerint viszont a főhálózat egyfajta összesítőként is működhetne a második rétegek számára, így a hálózaton nem torlódna fel a forgalom nagyobb volumen mellett sem.

„Az én meglátásom az, hogy a bitcoinerek mindig is szerettek volna valami defihez hasonlítót létrehozni. A Bitcoin főláncának viszont csak a naplózás lenne a dolga, nem maguknak a számításoknak az elvégzése. Azokat nem kell mindenképpen a főláncon futtatni. Nem arról van szó, hogy a fizetési megoldásokhoz kizárólag második rétegeket használhatnánk, mivel azok számos más dologra is nagyon jók.”

A közösségben mindenesetre visszás hangulatot keltett a beszélgetés, mivel Wertheimer szerint a Blockstream ügyvezetője, Adam Back nem nyitott arra, hogy ebben a témában jobban elmélyedjenek, nem kíván részt venni a beszélgetésben.

Olvastad már? JPMorgan lebecsüli a Bitcoin ETF-ek piaci hatását

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!