A Bitcoin emelkedő felhasználói bázisa elárulja a Bitcoin jövőjét

-

A Bitcoin árfolyamának legutóbbi mozgása különböző reakciókat váltott ki a különféle mutatók tekintetében.

Az egyik érdekes mérőszám a hálózathoz csatlakozó új felhasználók számának megfigyelése volt, amely pozitívan korrelált az elmúlt napok árfolyam-emelkedésével.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Új felhasználók özönlenek a Bitcoinhoz

A Bitcoin az utóbbi időben folyamatosan mozgásban van, jelentős figyelmet kelt és számos felhasználót vonz.

A Glassnode friss adataiból kiderült, hogy a Bitcoin-hálózaton az új címek száma jelentősen megugrott.

Ez a hullám különösen jelentőségteljes volt, mivel utoljára áprilisban volt megfigyelhető. Mostanáig körülbelül 551.000 új címet regisztráltak.

Forrás: Glassnode

Ez a szám figyelemre méltó növekedést jelentett a július 2-án regisztrált 339 000-hez képest.

Az új címek ilyen mértékű megugrása jelentős növekedést jelentett a hálózaton belül, és megnyitja a lehetőséget a BTC további árnövekedésére.

Az új címek beáramlása nem csupán számszerű növekedést jelent, hanem a Bitcoin iránti keresletre és értékére is hatással van.

Ahogy egyre több felhasználó lép be a hálózatba, a BTC iránti kereslet jelentősen megnőhet, ami potenciálisan hatással lehet a teljes értékére.

Az új címek számának növekedése arra is utal, hogy a Bitcoin izgalmas jövő elé nézhet, mivel továbbra is érdeklődést kelt és bővíti felhasználói bázisát.

Az aktív címek emelkedő tendenciát mutatnak

Bár lehet, hogy nincs közvetlen összefüggés, érdemes megemlíteni, hogy a Bitcoin hétnapos aktív címek mérőszáma az utóbbi időben emelkedő tendenciát mutat.

A grafikon június 28-a körül kezdődően csökkenést mutatott, de július 5-e óta enyhe emelkedő tendencia figyelhető meg.

Az írás időpontjában az aktív címek száma körülbelül 5,2 millió volt, ami figyelemre méltó emelkedő tendenciát jelez.

bitcoin
Forrás: Santiment

Másrészt a volumen grafikonján nem történt jelentős elmozdulás, ami stabil kereskedelmi volumenre utal. Ezen írás időpontjában a kereskedési volumen meghaladta a 10 milliárdot.

Olvastad már? Gyengítené Amerikát a BRICS aranyfedezetű valutája

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!