Gyengítené Amerikát a BRICS aranyfedezetű valutája

-

Egy iráni tisztviselő nemrégiben elmondta, hogy a BRICS által tervezett, aranyfedezetű közös valuta előnyös lenne Irán számára, és ezzel párhuzamosan gyengítené a dollárt is.

Rasoul Mousavi a Külügyminisztérium Dél-ázsiai Részlegének a vezetője, és a Press TV értesülései szerint egy vasárnapi interjúban fogalmazott úgy, hogy egy közös BRICS valuta rendkívül előnyös lenne Irán számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BRICS jelenlegi tagjai között megtaláljuk Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát, és Dél-Afrikát.

A múlt héten egy orosz hírügynökség számolt be arról, hogy az orosz kormányzat hivatalosan is támogatja egy aranyfedezetű BRICS-valuta létrehozását.

A különböző sajtóhírek alapján a BRICS idei nyári csúcstalálkozóján ezt a kezdeményezést hivatalosan is bejelentik majd. Mousavi szerint egy ilyen pénznem hatása majdnem beláthatatlan lenne.

„Alapjaiban változtatná meg a nemzetközi kereskedelem jelenlegi felállását. A BRICS által létrehozandó saját valuta már most 41 ország hivatalos támogatását élvezi. Az euró és a dollár legyengülne, és az olyan országok, mint Irán, hatalmasat nyernének ezen. Az aranyfedezet miatt minden aranytulajdonos jól járna, a vagyonuk megnövekedne.”

Mousavi sokakkal együtt úgy véli, egy ilyen pénz kedvező változásokat hozna Iránnak, és le tudná gyengíteni az amerikai dollár befolyását a nemzetközi pénzügyekben, a BRICS, mint gazdasági blokk egyelőre még nem tett semmiféle hivatalos bejelentést arról, hogy ténylegesen elkezdték egy ilyen pénzrendszer kialakítását.

A BRICS bankként is emlegetett New Development Bank elnökhelyettese, Leslie Maasdrop a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy egy olyan közös BRICS-valuta, amely alternatívaként szolgálhat a dollár kiváltására, a közép-hosszú távú tervek között szerepel.

Mindezen nézetek ellenére a szakértők között az az elterjedt meggyőződés, hogy egy ilyen pénznem létrehozása, és a sikeres bevezetése gyakorlatilag eltűntetné a dollár hegemóniáját a világgazdaságban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A BRICS esetén pedig tovább nőne a tagállamok befolyása, valamint vélhetően a számuk is bővülne a tervek alapján, ahogyan jelenleg is több jelölttel folynak a csatlakozási tárgyalások.

Olvastad már? Korábbi SEC elnök szerint nehéz lenne ellenállni a Bitcoin ETF jóváhagyásának

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!