Korábbi SEC elnök szerint nehéz lenne ellenállni a Bitcoin ETF jóváhagyásának

-

Egy friss CNBC interjúban a korábbi SEC elnök, Jay Clayton megosztotta nézőpontját a Bitcoin ETF-k fejlődő szabályozási környezetéről, kiemelve a piaci magatartás jelentős változásait, amit tapasztalt hivatali ideje alatt.

„Ez egy offshore, kiskereskedelmi termék volt, semmi köze ahhoz, amit a pénzügyi piacunk alapjának nevezhetnénk” – nyilatkozta Clayton a Bitcoin kezdeti időszakáról.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Elmondta, hogy kezdetben szkeptikus volt a Bitcoin piaccal kapcsolatban, mivel aggodalmát az olyan gyakorlatok, mint a wash trading és a piaci manipuláció keltették.

Clayton azonban elismerte, hogy az iparág lenyűgöző előrelépéseket tett, különösen az intézményi befektetések terén.

Olyan vállalatok, amelyek jelentős hírnévvel rendelkeznek a piacon, most már foglalkoznak a Bitcoinnal, amely az ágazat szabályozási védelmeinek és kereskedési képességeinek növekvő bizalmát jelzi.

„A tény, hogy olyan intézmények vannak, amelyek jobban ismerik a piacokat, mint bárki más, és azt mondják, hogy mögé állunk, azt találom elég figyelemreméltónak” – mondta Clayton.

A Bitcoin ETF-ekkel kapcsolatban Clayton szerint „nehéz lenne ellenállni” a jóváhagyásnak, ha megfelelő szabályozási intézkedések lennének érvényben, hasonlóan a határidős piachoz.

„Amire az intézmények törekednek, az az, hogy ezek a különbségek megszűntek, és most a spot termék kevésbé terheli a befektetőket, hatékonyabb” – magyarázta.

Azonban Clayton figyelmeztetett, hogy ezek a változások nem történnek meg gyorsan, és kiemelte a szabályozási folyamat alapos vizsgálatának fontosságát.

Clayton, aki korábban az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) elnöke volt, főként a Ripple Labs Inc. ellen indított peréről ismert.

Azonban azóta összemelegedett a kriptovalutával, és tanácsadói szerepet vállalt a Fireblocks nevű kriptovaluta vállalatnál.


Olvastad már? A Coinbase részvények 50%-kal emelkedtek az SEC per óta

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!