A Bank of England vezetője bírálta a Bitcoint

-

Andrew Bailey, a Bank of England (BoE) kormányzója nyíltan bírálta a Bitcoint és a kriptovalutákat, és „rendkívül spekulatív eszközöknek” minősítette őket.

A londoni Mansion House-ban tartott beszédében Bailey azt is hangsúlyozta, hogy a digitális valuták térhódítása ellenére a hagyományos készpénz marad.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bár ezek az érzések nem újak Bailey szónoklatában, határozott ismétlése emlékeztetőül szolgál arra, hogy a Bitcoin és digitális társai milyen szabályozási ellenőrzésnek vannak alávetve, különösen a központi bankok részéről.

Bailey nem csak a kriptovalutáknak tartogatta a kritikáját, célba vette a stablecoinokat is, „nem stabilnak” minősítve őket, és nem felelnek meg a „biztonságos pénz szabványainak”.

A stablecoinok, a valós eszközökhöz, például az amerikai dollárhoz vagy az aranyhoz kötött kriptovaluták egyre népszerűbbek, mivel stabilitást kívánnak biztosítani a rendkívül változékony kriptopiacon.

Bailey megjegyzései azonban arra utalnak, hogy nem bízik ezekben a digitális eszközökben, mint a pénz megbízható vagy biztonságos formái iránt.

Bailey már korábban is óvatosságot tanúsított a kriptovalutákkal kapcsolatban.

Legutóbbi megjegyzéseit megelőzően Bailey több alkalommal is aggodalmának adott hangot a digitális valuták spekulatív jellegével kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy a befektetőknek fel kell készülniük arra, hogy elveszíthetik az összes pénzüket, ha úgy döntenek, hogy ezekbe fektetnek.

2021 januárjában Bailey kijelentette, hogy a digitális valutáknak nincs valódi értékük.

Azzal érvelt, hogy bár az emberek választhatják őket fizetőeszközként, ez nem biztosít számukra semmilyen eredendő értéket.

A kriptovalutákkal kapcsolatos álláspontja következetes volt, és a potenciális befektetőket figyelmeztette a rendkívül volatilis eszközökkel járó kockázatokra.

Pozitívabb fényben Bailey azt jósolta, hogy az Egyesült Királyságban az élelmiszerárak idén valószínűleg csökkenni fognak, ami némi enyhülést jelent a folyamatos gazdasági bizonytalanság okozta zavarok közepette.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Hangsúlyozta továbbá annak fontosságát, hogy a bankok felszámolási stratégiáinak végrehajtása során el kell kerülni az ügyfelek pénzével kapcsolatos kétértelműséget.


Olvastad már? 2030-ra huszonnégy CBDC kerülhet forgalomba

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!