Újabb defi hekkelés, az Arcadia Finance az áldozat

-

A Peckshield osztotta meg a kriptoközösséggel, hogy az Arcadia Finance rendszerét támadás érte, mind az Ethereum, mind az Optimism hálózatán.

A kiberbiztonsági cég egyik szabadúszó tagja azonosította a támadást, amely a két hálózaton összesen nagyjából félmillió dolláros veszteséghez vezetett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Arcadia Finance a felhasználók saját portfóliójának a fedezetére enged kölcsönt felvenni.

A támadó az Optimism hálózatát használva majdnem 180 ETH-t tudott kiutalni magának, ez az összeg 148 etherből, valamint 59 ezer USDC tokenből állt össze, amelyet aztán később swap segítségével váltott át másra.

A váltás után a megszerzett kriptókat a Tornado Cash platformjára küldte át a támadó, amely egy decentralizált mixer-szolgáltatás olyanok számára, akik értékelik a magánszférát.

Emellett a kevésbé nemes szándékú felhasználók is megtalálhatók a platform aktív vendégei között.

A támadó ez utóbbiak közé tartozhat, hiszen a lopás után a Tornado Cash közreműködésével alaposan el lehet maszkolni a megszerzett kriptók eredetét, lényegesen megnehezítve azok mozgásának a nyomon követését.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A támadás során az úgynevezett front-running technikát használta a hekker, ennek során az elkövető mások elé kerül a tranzakciós listában, ráígérve az ő utalásaikra.

Így a vevők előtt meg lehet szerezni egy bizonyos tokent, alacsonyabb árfolyamon, majd a későbbi vevőknek már drágábban továbbadva lehet nyereséget elérni így.

Ezzel ráadásul az árakat is manipulálni lehet, így még több módon lehet tisztességtelen nyereséghez jutni.

Az Arcadia Finance körüli helyzet bizonytalansága miatt az elmúlt pár napban jelentősen csökkent a protokollban lekötött tőke mennyisége, ez derül ki a DefiLlama adataiból.

Forrás: Defi Llama

A támadás ráadásul az Optimism hálózatra is negatív hatással lehet. A blokklánc használóinak a létszáma továbbra is magas, az elmúlt időszakban ráadásul emelkedést mutat, a múlt hét esetén 3,9%-os erősödéssel.

A protokoll által generált bevétel viszont nagymértékben visszaesett. Az előző hét nap alatt 52,6%-os csökkenés tapasztalható, azaz kevesebb, mint a fele lett a korábbinak.

Hosszú távon ez befolyásolhatja a hálózat növekedését is akár.

Optimism
Forrás: Santiment

Az OP token árfolyama és forgási sebessége szintén jelentősen csökkent az elmúlt harminc napban, és jelenleg az 1,1 dollár körüli árfolyamon tartózkodik.

Olvastad már? 2030-ra huszonnégy CBDC kerülhet forgalomba

Forrás: ambcrypto.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

A PEPE-árfolyam veszélyben? Íme, mit tartogat a hét a mémcoin számára

Mindenkinek a kedvenc mémecoinja jelenleg egy kissé szorult helyzetben van. A PEPE, a Solana-alapú mémcoin, amely a múlt héten sokakat milliomossá tett, már körülbelül három...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!