A felezés miatt örülhetnek a BTC-birtokosok

-

Az elemzők szerint négy hónapon belül indulhat a következő rali, akkor pedig meg fog emelkedni a BTC-t birtokoló cégek részvényeinek az ára is, köztük a MicroStrategy papírjaié.

A Berenberg Capital Markets, egy New Yorkban működő befektetési vállalat nemrégiben hozta nyilvánosságra, hogy 430 dolláros árfolyamot várnak a MicroStrategy részvények esetén, a következő bikapiaci trend megindulása után.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elemzők úgy vélik, a MicroStrategy által birtokolt, jelenleg több, mint 152 ezer BTC árfolyam-emelkedése jelentős mértékben növelheti a cég papírjainak az árát.

A Berenberg úgy véli, semmi okuk azt hinni, hogy nem fog megtörténni a rali, amely minden eddigi felezés előtt és után is lezajlott, nagy árnövekedést eredményezve.

A Bitcoin következő felezése jövő év áprilisára van ütemezve, ekkor fog lecsökkenni a frissen bányászott blokkokért járó jutalom a jelenlegi 6,25-ről 3,125-re, 50%-kal.

A felezés után a nevéből is adódóan már csak feleakkora mennyiség kerül a piacra az új kibocsátású bitcoinból, ez pedig nagymértékben befolyásolhatja a kereslet-kínálat dinamikáját.

Ha a historikus adatokból következtetni lehet, és várható a mintázatok megismétlődése, akkor a Berenberg szerint néhány hónapon belül indulhat az áremelkedés.

A Berenberg elmondta, az eddigi felezési ciklusokhoz köthető ralik esetén a BTC árfolyama legalább 682%-ot emelkedett.

Az első felezés ’12-ben történt meg, és utána egy év alatt 12 dollárról 1164-ig erősödött a BTC.

Az elemzők szerint a BTC kibocsátási rátája, és így a piacon lévő készlete egy előre meghatározott utat követ, ez pedig kiszámíthatóságot eredményez.

A ralihoz viszont nem elég tudni azt, hogy lassabban kerül piacra az új készlet, az áremelkedéshez vevők kellenek, ahhoz pedig piaci igény. Ha ismerjük a piaci igény mértékét, akkor lehet megbecsülni, hogy mekkora emelkedésre lehet számítani.

Ennek a mérése nehéz, viszont az elemzők szerint az igények növekedését jól jelzi, hogy a közelmúltban több nagy pénzügyi cég, köztük a világ legnagyobbja, a BlackRock is spot piaci ETF-kérvényt adott be.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Berenberg ráadásul arra is rávilágított, hogy a BlackRock ügyvezetője, Larry Fink nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a Bitcoin egy lenyűgöző innováció.

Az elemzést készítők elmondták, a MicroStrategy részvényeit jelenleg 408 dollár körüli áron cserélik, és év eleje óta ez a szám 180%-ot emelkedett.

A BTC árfolyama szintén erősödött 2023-ban, mégpedig 84%-ot.

Olvastad már? John Bollinger szerint a Bitcoin megszorult

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 04.15.

Prémium Ripple (XRP) A piaci összeomlás óta a Ripple (XRP) árfolyama korrekciókat szenvedett el, és még nem mutatta a fellendülés jeleit. A rosszabb még hátravan, mivel a token...

A Bitcoin 60 ezer dollárral kapcsolatos aggodalmak miatt a kriptopiac érzi a borzongást

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli felfutása nagy reményt keltett a kriptoterületen az elmúlt hónapokban. A BTC közelmúltbeli árfolyammozgásai azonban teljes mértékben megváltoztatták az árfolyamot. Mozgatók, megrendítők és...

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!