A felezés miatt örülhetnek a BTC-birtokosok

-

Az elemzők szerint négy hónapon belül indulhat a következő rali, akkor pedig meg fog emelkedni a BTC-t birtokoló cégek részvényeinek az ára is, köztük a MicroStrategy papírjaié.

A Berenberg Capital Markets, egy New Yorkban működő befektetési vállalat nemrégiben hozta nyilvánosságra, hogy 430 dolláros árfolyamot várnak a MicroStrategy részvények esetén, a következő bikapiaci trend megindulása után.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elemzők úgy vélik, a MicroStrategy által birtokolt, jelenleg több, mint 152 ezer BTC árfolyam-emelkedése jelentős mértékben növelheti a cég papírjainak az árát.

A Berenberg úgy véli, semmi okuk azt hinni, hogy nem fog megtörténni a rali, amely minden eddigi felezés előtt és után is lezajlott, nagy árnövekedést eredményezve.

A Bitcoin következő felezése jövő év áprilisára van ütemezve, ekkor fog lecsökkenni a frissen bányászott blokkokért járó jutalom a jelenlegi 6,25-ről 3,125-re, 50%-kal.

A felezés után a nevéből is adódóan már csak feleakkora mennyiség kerül a piacra az új kibocsátású bitcoinból, ez pedig nagymértékben befolyásolhatja a kereslet-kínálat dinamikáját.

Ha a historikus adatokból következtetni lehet, és várható a mintázatok megismétlődése, akkor a Berenberg szerint néhány hónapon belül indulhat az áremelkedés.

A Berenberg elmondta, az eddigi felezési ciklusokhoz köthető ralik esetén a BTC árfolyama legalább 682%-ot emelkedett.

Az első felezés ’12-ben történt meg, és utána egy év alatt 12 dollárról 1164-ig erősödött a BTC.

Az elemzők szerint a BTC kibocsátási rátája, és így a piacon lévő készlete egy előre meghatározott utat követ, ez pedig kiszámíthatóságot eredményez.

A ralihoz viszont nem elég tudni azt, hogy lassabban kerül piacra az új készlet, az áremelkedéshez vevők kellenek, ahhoz pedig piaci igény. Ha ismerjük a piaci igény mértékét, akkor lehet megbecsülni, hogy mekkora emelkedésre lehet számítani.

Ennek a mérése nehéz, viszont az elemzők szerint az igények növekedését jól jelzi, hogy a közelmúltban több nagy pénzügyi cég, köztük a világ legnagyobbja, a BlackRock is spot piaci ETF-kérvényt adott be.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Berenberg ráadásul arra is rávilágított, hogy a BlackRock ügyvezetője, Larry Fink nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a Bitcoin egy lenyűgöző innováció.

Az elemzést készítők elmondták, a MicroStrategy részvényeit jelenleg 408 dollár körüli áron cserélik, és év eleje óta ez a szám 180%-ot emelkedett.

A BTC árfolyama szintén erősödött 2023-ban, mégpedig 84%-ot.

Olvastad már? John Bollinger szerint a Bitcoin megszorult

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!