A Fidelity’s igazgatójának medvés előrejelzése a Bitcoinról

-

Jurrien Timmer, a Fidelity Global Macro igazgatója határozott figyelmeztetést adott ki a Bitcoin jövőbeli pályájáról.

A kriptopénz, amely az „értéktároló” digitális megfelelőjévé vált, Timmer szerint ingatag lábakon áll.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Annak ellenére, hogy a közelmúltban megugrott az érdeklődés, ami valószínűleg egy Bitcoin ETF-re vonatkozó várakozásoknak köszönhető, Timmer arra figyelmeztetett, hogy a digitális eszköz a jelenlegi makrogazdasági környezetet tekintve talán túlszárnyalja önmagát.

Timmer párhuzamot vont a Bitcoin potenciális növekedési pályája és az internet adoptációs görbéje között.

A +2%-tól -2%-ig terjedő reálkamatlábak tartományát alkalmazva megjegyezte, hogy a Bitcoin a jelek szerint a spektrum +2%-os oldalát érte el, ami a jelenlegi reálkamatlábakhoz igazodik.

Azt javasolta, hogy amennyiben ezek a ráták nem kezdenek csökkenni, vagy az adoptációs görbe nem növekszik gyorsabban, a kriptopénz a közeljövőben korlátozott növekedéssel szembesülhet.

A CoinGecko szerint a cikk írásakor a Bitcoin értéke 30 557,26 dolláron áll, piaci kapitalizációja pedig körülbelül 593,63 milliárd dollár.

A digitális valuta enyhe, 0,9%-os növekedést tapasztalt, a 24 órás kereskedési volumene pedig meghaladta a 15 milliárd dollárt.

Timmer értékelése jelentős, tekintve a Fidelity érdeklődését és részvételét a kriptopénzek területén, beleértve a közelmúltban benyújtott ETF-bejelentését is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nevezetesen, a cég benyújtotta a Bitcoin ETF-et az Egyesült Államokban, még akkor is, amikor a SEC továbbra is késlelteti az ilyen alapok jóváhagyásáról szóló döntéseket.

Ezért medvés hangvétele felkeltheti a figyelmet a kriptopénz közösségben.

Mint minden befektetés esetében, a Bitcoin teljesítménye továbbra is különböző tényezőktől függ, és a befektetőknek óvatosnak és körültekintőnek kell lenniük.


Olvastad már? A BlackRock 30 billió dollárt hozhat a kriptopiac számára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!