Biden a dollár elpusztításával fog bevonulni a történelembe

-

Jim Rickards, az ismert közgazdász nemrégiben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Biden elnökségének egy történelmi tettet, a dollár tönkretételét rótta fel.

A bestseller-szerzőként is aktív Rickards mögött több évtizednyi pénzügyi tapasztalat van, és ez alapján úgy véli, Biden és az aktuális USA pénzpolitika a dollár vesztét fogja okozni, az USD elveszti a tartalékvaluta státuszát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szakértő szerint a dollárra leselkedő legnagyobb veszély jelenleg a pletyka szinten létező közös BRICS valuta.

Ennek a valósággá válásával viszont közvetlenül tudna egymás között kereskedni a BRICS gazdasági blokkot alkotó Brazília, Oroszország, India, Kína, és Dél-Afrika, mégpedig a dollár kihagyásával.

Rickard szerint az idei nyári, augusztusi BRICS-csúcstalálkozón már konkrét terveket is láthatunk majd az új valutáról, és az elképzelések alapján annak a szakaszos bevezetéséről.

Néhány sajtóhír ugyanezt az információt látszik megerősíteni, viszont a BRICS-bankként emlegetett New Development Bank vezetőhelyettese, Leslie Maasdrop nyilatkozata alapján annyira nem sietős a dolguk.

Maasdrop egy nemrégiben adott interjúban osztotta meg, hogy nincsen sürgető indok egy közös valuta bevezetésére, és az ilyen kezdeményezések a közép-hosszú távú tervek között szerepelnek.

BRICS fúzió

Rickard szerint ráadásul egy másik nagy horderejű esemény is közeledik. Úgy véli, a BRICS egyesülni fog az SCO-val, a Shanghai Cooperation Organization, egy másik jelentős gazdasági együttműködési társulással.

Egy ilyen lépés Rickards szerint arra inspirálná a többi országot is, hogy együttesen kezdjenek el dolgozni, ez a fajta együttműködés viszont alaposan meggyengítené a dollár erejét, és kihívások elé állítaná a tartalékvaluta szerepét.

Rickards úgy fogalmazott, hogy bár a dollár másodhegedűssé gyengülhet, és a perifériára kerül, ettől függetlenül nem fog eltűnni, hanem egyfajta alternatív pénznemmé válik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezt Rickards már a 2011-es, Currency Wars című könyvében is megjósolta.

A könyvben egy olyan világot vázolt fel, amelyben a dollár szerepe lecsökken, és a nemzetek több más valutára térnek át.

Rickards mellett mások is arra figyelmeztetnek, hogy a dollár bajban lehet.

Jim Rogers nagybefektető, aki évekkel előre megjósolta a 2008-as válságot, nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a dollár erejének a csökkenése főleg azért baj, mert az ország megszenvedi az inflációt és az államadósságot is.

Olvastad már? A Polygon fellendülésének hátterében álló tényezők értékelése

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!