A bíróság szerint nem volt minden rendben a Coinbase részvénykibocsátásával

-

Katherine P. Failla, egy New York-i kerületi bíró nemrégiben arra figyelmeztette a tőzsdefelügyelet, a SEC tisztviselőit, hogy szerinte a Coinbase 2021-es listázásakor nem ment minden rendben.

A bírónő úgy véli, a SEC alaposabban is megvizsgálhatta volna a Coinbase viselt dolgait, mielőtt zöld utat adott volna a részvénykibocsátásnak a Nasdaq tőzsdén.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az eset kapcsán rendezett konferencia, amelyet 13-án tartottak, Failla úgy nyilatkozott, hogy az úgynevezett S1- formula a Coinbase esetében egészen pontosan hogyan is nézett ki.

Ez a formanyomtatvány szolgál a vállalatok üzleti modelljének a részletes ismertetésére. Failla több kérdést is megfogalmazott a SEC ügyésze, Peter Mancuso részére.

Mancuso állítása alapján egy S-1 típusú engedélyezés nem azt jelenti, hogy a cég minden egyes üzletmenetére áldást ad a hivatal.

„A kérdés az, hogy annak idején a cég beadta a hivatalhoz az S-1 nyomtatványt, és senki sem szólt nekik, hogy itt nagy a valószínűsége az értékpapír-törvények megsértésének? Ennek mekkora jelentőséget kellene tulajdonítani? Mondhatták volna nekik, hogy értékpapír-tőzsdeként kellene regisztráltatni magukat, ha folytatni akarják a működést, ez a SEC hatáskörébe tartozik, nem igaz? Senki sem tilthatta volna meg a SEC-nek.”

Kritikából nincs hiány

A Coinbase nyilvános listázása kapcsán nem először merülnek fel kérdések, a hivatal hozzáállását mások is megkérdőjelezték már ezelőtt. Steven Peikin, a Sullivan&Cromwell jogi szakértője szintén utalt arra, hogy a helyzet nem egyértelmű.

„Több bíró is kifejtette a nézeteit, amelyek nagyon hasonlóak Failla bírónő észrevételeihez. Több esetben is elhangzott már, hogy a SEC által kiadott értékeléseknek, hozzájárulásoknak valódi jogi súllyal kellene rendelkezniük.”

A Coinbase a saját védelmének ügyében hozta fel a részvénykibocsátását, kiemelve, hogy a SEC hozzájárult a részvények értékesítéséhez a lakossági befektetők milliói számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezzel viszont ellentétesek a jelenlegi perirat vádjai, hiszen azok a kriptoeszközök, legalábbis a 12-ből hat, amelyeket most értékpapírként definiálna a SEC, és amelyek miatt a per elindult, már a részvénykibocsátási engedélykérelem beadásakor is kereskedhetők voltak a Coinbase felületén, a SEC pedig semmi kivetnivalót nem talált ebben.


Olvastad már? 6.6 milliárd dollár értekű Ethereum elégett a londoni hard fork óta

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!