6.6 milliárd dollár értekű Ethereum elégett a londoni hard fork óta

-

A legfrissebb adatokból kiindulva az Ethereum hálózat közel 3.46 millió ethereumot égetett el, ami elképesztő 6.68 milliárd dollárnyi elégetett értéket jelent a londoni hard fork 2021. augusztus 5-i bevezetése óta.

Az ezt követő 710 napos időszakot figyelembe véve az Ethereum-hálózat fenntartotta a kérlelhetetlen égetési ütemet, átlagosan havonta több mint 146.000 ethereumot égetett el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum 710 nap alatt 3,46 millió étert égetett el.

Közel két év – pontosan 23 hónap – telt el az Ethereum londoni hard forkjának végrehajtása óta, ami az Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 bevezetését jelentette.

ethereum
Forrás: dune.com

Ez a jelentős változás azt eredményezte, hogy az Ethereum-hálózaton a tranzakciós díj alapdíjrészének folyamatos égetése nap mint nap, éjjel-nappal zajlik.

A jelenlegi adatok szerint a londoni hard fork óta összesen több mint 3.46 millió éter égett el.

Az uralkodó ETH árfolyamokat figyelembe véve az elpusztított éter összértéke 6.68 milliárd dollárra rúg.

Ez havi átlagban több mint 146.000 éter megsemmisülését jelenti az EIP-1559 életbe lépése óta.

Hogy érzékeltessük a nagyságrendet, a 6.68 milliárd dollár értékű elégetett éter összegéből egy személy nagyjából 19.085 családi házat tudna vásárolni, amelyek becsült átlagára 350.000 dollár.

Az EIP-1559 megnyitotta az utat az Ethereum deflációs technikája előtt, folyamatosan csökkentve a teljes ETH-kínálatot.

A rendszeres ETH átutalások járultak hozzá a legjelentősebben az Ethereum csökkenéséhez, közel 300.000 ETH-t égetve el.

Az Opensea non-fungible token (NFT) tranzakciói során több mint 230.000 ether égett el, míg az Uniswap v2 közel 200.000 ether megsemmisüléséhez vezetett.

A Tetherrel kapcsolatos tranzakciók több mint 150.000 ETH-t semmisítettek meg, és az Uniswap v3 és v1 együttesen több mint 200.000 ETH elégetését okozták.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A cikk írásakor a becslések szerint 120.201.621 ETH rója a köröket a forgalomban, ami körülbelül 232.53 milliárd dollár értéket képvisel.

Az EIP-1559 bevezetése után valamivel több mint 3 millió ethereumot verettek.

Már 304 nap telt el a 2022. szeptember 15-i The Merge óta, az az átmenet, amikor az Ethereum hálózat proof-of-work (PoW) blokkláncról proof-of-stake (PoS) blokkláncra váltott.

Ha a The Merge nem történt volna meg, a hálózat 6,5 millió ethert generált volna.

Sőt, ha a lánc PoW modell maradt volna, és kerülte volna az EIP-1559 megvalósítását, további 9,9 millió ETH-t adtak volna a már forgalomban lévő 120 millió ETH-hoz.

Olvastad már? Trump még mindig rendelkezik NFT-vel

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!