Trump még mindig rendelkezik NFT-vel

-

Az USA korábbi elnöke az új vagyon-nyilatkozatában megosztotta, hogy a saját NFT-kollekciójával mekkora profitot szerzett.

Az Ethereumon lévő tárcában található kriptopénzekkel együtt Trump nagyjából 1 milliárd dolláros éves bevételt jelentett be.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A digitális eszközök ennek nagyon kicsi részét teszik ki, hiszen Trump jelentős összeget kap a különböző beszédeiért, és az egyik, Washington DC-ben található hoteljét is eladta.

A Szövetségi Választási Bizottság számára a politikusoknak csak egy átfogó jelentést kell benyújtaniuk, amely nagy vonalakban vázolja fel a közszereplők vagyoni helyzetét.

Az Állami Etikai Hivatal számára viszont már kifejezetten részletesen, tényleges vagyon-nyilatkozatként kell beadni a dokumentumokat, így tudni lehet, hogy a Trump által bevallott 1 milliárdos bevétel pontosan honnan, milyen forrásokból származik.

Az előző beadványban, amelyet Trump áprilisban hozott nyilvánosságra, több bevételi forrás esetén is csak a nagyságrendet kellett megadni.

Nincs szükség a valódi összeg bevallására az osztalék, tőkenyereség, kamat, bérleti díj, vagy éppen a jogdíjak esetén.

A fizetés és a beszédekért felszámolt díj viszont pontos számokkal kell, hogy a dokumentumokban szerepeljen.

A kriptoközösség számára értelemszerűen az FT-kollekció számít igazán érdekesnek, így kíváncsiak, hogy a gyűjteményt kezelő CIC Digital LLC vállalat pénzügyeiről milyen részletességgel számol be a hivatalnak az elnök.

A cég bankszámláján kevesebb, mint 1000 dollár található, a hozzá tartozó Ethereum-tárcában viszont 250-500 ezer dollár közötti összegben vannak kriptopénzek.

Trump tavaly decemberben mutatta be a saját magát ábrázoló NFT-kollekciót, amely az elnököt ábrázolja számos különböző módon, profi golfozóként, vagy éppen szuperhősként. Az első körben kiadott tokenek alig pár óra alatt elkeltek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az elmúlt év nem számított kedvezőnek az NFT-szektor számára, idén júniusra 38%-kal esett vissza a globális forgalom mértéke a tavaly ilyenkori számokhoz viszonyítva, ez derül ki a Cryptoslam adataiból.

Mikor Trump bejelentette, hogy a 2024-s elnökválasztáson is indulni fog, akkor az ő kollekciójában ismét növekedést lehetett megfigyelni a kereskedési aktivitás terén.


Olvastad már? Befogadta a SEC a BlackRock bitcoin-ETF kérelmét

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: IoSonoUnaFotoCamera

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!