A Bitcoin hamarosan az egekbe szökken?

-

A Bitcoin piacon uralkodó hangulat a potenciális növekedés jeleit mutatja a Moving Average Convergence Divergence (MACD), egy népszerű technikai elemző eszköz szerint.

Jake Wujastyk, egy jól ismert pénzügyi elemző nemrég a Twitteren rámutatott, hogy a Bitcoinban egy felfelé mutató MACD-keresztet látott, ami lehetséges bikás lendületet jelez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A MACD indikátor egy olyan eszköz, amelyet a kereskedők a lehetséges vételi és eladási pontok azonosítására használnak.

A kereskedő technikai elemzési eszköztárának részeként a Bitcoinra is alkalmazható.

Ez a részvénypiacokon gyakran használt indikátor a kriptopénzek világában is hasonlóan jó szolgálatot tesz.

A Bitcoin MACD-vonalának kiszámításakor a kriptovaluta árfolyamának 12 napos EMA-jából kivonjuk a 26 napos exponenciális mozgóátlagot (EMA).

Ez a MACD vonal a jelgenerálás folyamatának nagy részét alkotja.

A második kulcsfontosságú számítás a Signal Line, amely jellemzően magának a MACD vonalnak a 9 napos EMA-ja.

E két vonal közötti kölcsönhatás segít a kereskedőknek döntést hozni a Bitcoin vásárlásáról vagy eladásáról.

A Bitcoin a 31.000 dolláros szint fölötti konszolidálásért küzd, miután nemrég átlépte ezt a küszöböt a Ripple vs. SEC ügyben hozott pozitív ítéletet követően. Az emelkedés ellenére a Bitcoin továbbra is ellenállásba ütközik.

A CoinGecko adataiból kiderül, hogy a bitcoin jelenleg a 30.305 dolláros szinten áll a főbb spot tőzsdéken, a 30.000 dolláros határ körül ingadozik. Piaci kapitalizációja megközelíti az 590 milliárd dollárt, 24 órás kereskedési volumene pedig meghaladja a 7,6 milliárd dollárt.

Mike Novogratz, a kriptopénzek ismert rajongója és a Galaxy Digital vezérigazgatója, négy potenciális bika-katalizátort tart szemmel a kriptopiacon.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Legutóbbi tweetje szerint ezek közé tartozik, hogy a Federal Reserve szünetelteti a kamatemeléseket, a Ripple megnyeri a perét, a Bitcoin ETF jóváhagyása és a Binance megegyezik a szövetségiekkel.

Novogratz úgy véli, hogy a Bitcoin ETF jóváhagyása a „mikor”,és nem pedig „ha” a kérdés.

Ez a fejlemény jelentősen befolyásolhatja a Bitcoin árfolyamát, mivel a kriptopiacot szélesebb körű intézményi befektetők előtt nyitná meg.


Olvastad már? Jamie Dimon „miniválságnak” nevezi a 2023-as banki kudarcot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!