Jamie Dimon „miniválságnak” nevezi a 2023-as banki kudarcot

-

Jamie Dimon, a JPMorgan Chase vezérigazgatója a minap interjút adott a The Economistnek, ahol beszélt a legutóbbi amerikai banki válságról, amely tavaly márciusban történt.

Akkoriban a közvélemény a második, harmadik és negyedik legnagyobb bankösszeomlást tapasztalta az amerikai történelemben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Dimon szerint a 2023-as pénzügyi válság „nagyrészt véget ért”. Kisebb méretű válságként kezelte és úgy vélekedett, hogy „semmi köze 2008 vagy 2009 eseményeihez”.

Jamie Dimon: „Szerintem a kamatlábak emelkedésének esélye magasabb, mint amit mások gondolnak”

Dimon megosztotta nézeteit számos témában, beleértve a 2023-as amerikai banki zűrzavart, az emelkedő kamatlábakat, a hullámzó fogyasztói megtakarításokat és az Ukrajnában fokozódó konfliktust.

A The Economist azzal a kérdéssel fordult Dimonhoz, hogy véleménye szerint a 2023-as banki válság valóban a múlté-e, amire ő úgy válaszolt, hogy „nagy részben igen”.

Dimon határozottan a banki katasztrófát „kisebb válságként” említette, azt állítva, hogy ez elenyésző volt az „ 2008 vagy 2009″ eseményekhez képest, amikor a rendszer a túlzott eladósodás nyomása alatt vergődött.

„Ez alkalommal nem volt túl sok eladósodás, van elegendő tőke, legutóbb egymillió dolláros problémáink voltak a jelzáloghitelekkel”.

A legutóbbi események kapcsán a JPMorgan vezetője kiemelte, hogy bizonyos bankok érdekeltté váltak a kamatlábakra való kitettség miatt és „fedezet nélküli betétek kaptak szárnyra”.

Dimon azt javasolta, hogy a kamatlábaknak „emelkedniük kell innen, és újra megjelenhetnek”.

Reményét fejezte ki, hogy a bankok és más pénzintézetek felkészültek erre a potenciális változásra.

„Még soha nem voltunk ilyen mértékű kvantitatív lazításban, azt hiszem, ennek hatása a piacon súlyosabb lehet, mint amit mások gondolnak.”

Emellett Dimon közölte, hogy a JPMorgan előrejelzése szerint az amerikai fogyasztók kimerítik járvány alatti megtakarításaikat az év végére.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


„A fogyasztóknak van pénzük, egymillió dollárral több van a folyószámláikon, és ez folyamatosan csökken, mi úgy gondoljuk, hogy valamikor az év végére… ez az extra pénz elfogy. „Bár ez nem a legkellemesebb hír, Dimon nem túlzottan aggódik a recesszió miatt.

„Lehetséges, tudjuk, (egy recesszió), és lehet, hogy nagyon enyhe lesz, lehet puhán landoló, és lehet keményen landoló” – gondolkodott el Dimon.

„Sokkal inkább attól tartok, hogy ezek a más komoly problémák súlyosbodnak, a háború Ukrajnában terjed, nukleáris zsarolás, tudják, ha nem szállítják az élelmiszert, éhezés lesz Afrikában… Ezek miatt sokkal jobban aggódok.”

Bár Dimon elismeri, hogy ezek a problémák enyhülhetnek, figyelmeztet, hogy ne várjunk el azonnali javulást.


Olvastad már? A Polkadot a második az Ethereum után

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!