A Bitcoin tranzakciós számai emelkednek

-

A tranzakciós díjak a Bitcoin (BTC) hálózatán március óta a legalacsonyabb szintre csökkentek, ami potenciálisan további nehézségeket okozhat a bányászoknak.

Az IntoTheBlock elemző cég tweetje szerint a július 14-én beszedett díjak összege 3,6 millió dollár volt, ami 37,7%-os növekedést jelent az előző naphoz képest.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Érdekes módon a díjak csökkenése annak ellenére következett be, hogy az on-chain kereskedési aktivitás jelentősen megugrott.

A Glassnode alábbi diagramja szerint a tranzakciószámok júliusban erőteljes fellendülést mutattak a hetek óta tartó csökkenő tendencia után.

Forrás: Glassnode

Sőt, a tranzakciószám a múlt hétvégén elérte a legmagasabb szintet a májusi BRC-20 eufória óta. Mi lehet a magyarázat a díjak csökkenésére?

A blokkintervallumok csökkenése

A tranzakciószám emelkedésének időszakában a hálózati hash-ráta is erőteljesen megugrott.

A növekvő hash-ráta pozitív fejlemény abban az értelemben, hogy decentralizáltabbá és biztonságosabbá teszi a hálózatot.

A növekvő hash-ráta azonban csökkenti az új blokkok bányászásának és a láncba való felvételének sebességét is.

Az alábbi ábrán látható, hogy a hash-ráta növekedésével a blokkok közötti időköz jelentősen csökkent.

Ez azt jelentette, hogy a tranzakciókat gyorsan fel lehetett dolgozni anélkül, hogy az embereknek fel kellett volna licitálniuk a díjaikat, hogy átugorják a vonalat.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A Mempool adatai szerint a sorban lévő, meg nem erősített tranzakciók száma a cikk írásakor 259 652 volt, ami jelentős csökkenés a május elején látott 465 000-hez képest.

A tranzakciók rangsorolását kizáró 0,3 dolláros díjat számoltak fel.

A bányászok problémái nem szűnnek

A blokklánchálózatok feletti alacsony tranzakciós díjak a felhasználóknak kedveznek, különösen a kis értékű tranzakciók esetében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez jó előjel a Bitcoin lakossági felhasználók általi széles körű elterjedése szempontjából.

Ezzel szemben a csökkentett díjak kedvezőtlenül hatnak a bányászok gazdasági helyzetére.

A bányászokat ösztönözni kell a tranzakciók érvényesítésére és a Bitcoin-hálózat biztosítására. Ezekre az ösztönzésekre támaszkodnak, hogy fedezni tudják a hardver- és áramköltségeiket.

A Bitcoin-bányászok kitartóan küzdöttek a 2022-es büntető medvepiac ellen, arra számítva, hogy 2023-ban visszanyerik veszteségeiket. Miután azonban májusban éves csúcsot értek el, a bevételeik jelentősen elapadtak.

Forrás: Glassnode

Olvastad már? A növekvő elfogadás jó hírt jelent a bitcoin bányászok számára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 60 ezer dollárral kapcsolatos aggodalmak miatt a kriptopiac érzi a borzongást

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli felfutása nagy reményt keltett a kriptoterületen az elmúlt hónapokban. A BTC közelmúltbeli árfolyammozgásai azonban teljes mértékben megváltoztatták az árfolyamot. Mozgatók, megrendítők és...

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!