A Bitcoin tranzakciós számai emelkednek

-

A tranzakciós díjak a Bitcoin (BTC) hálózatán március óta a legalacsonyabb szintre csökkentek, ami potenciálisan további nehézségeket okozhat a bányászoknak.

Az IntoTheBlock elemző cég tweetje szerint a július 14-én beszedett díjak összege 3,6 millió dollár volt, ami 37,7%-os növekedést jelent az előző naphoz képest.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Érdekes módon a díjak csökkenése annak ellenére következett be, hogy az on-chain kereskedési aktivitás jelentősen megugrott.

A Glassnode alábbi diagramja szerint a tranzakciószámok júliusban erőteljes fellendülést mutattak a hetek óta tartó csökkenő tendencia után.

Forrás: Glassnode

Sőt, a tranzakciószám a múlt hétvégén elérte a legmagasabb szintet a májusi BRC-20 eufória óta. Mi lehet a magyarázat a díjak csökkenésére?

A blokkintervallumok csökkenése

A tranzakciószám emelkedésének időszakában a hálózati hash-ráta is erőteljesen megugrott.

A növekvő hash-ráta pozitív fejlemény abban az értelemben, hogy decentralizáltabbá és biztonságosabbá teszi a hálózatot.

A növekvő hash-ráta azonban csökkenti az új blokkok bányászásának és a láncba való felvételének sebességét is.

Az alábbi ábrán látható, hogy a hash-ráta növekedésével a blokkok közötti időköz jelentősen csökkent.

Ez azt jelentette, hogy a tranzakciókat gyorsan fel lehetett dolgozni anélkül, hogy az embereknek fel kellett volna licitálniuk a díjaikat, hogy átugorják a vonalat.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A Mempool adatai szerint a sorban lévő, meg nem erősített tranzakciók száma a cikk írásakor 259 652 volt, ami jelentős csökkenés a május elején látott 465 000-hez képest.

A tranzakciók rangsorolását kizáró 0,3 dolláros díjat számoltak fel.

A bányászok problémái nem szűnnek

A blokklánchálózatok feletti alacsony tranzakciós díjak a felhasználóknak kedveznek, különösen a kis értékű tranzakciók esetében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez jó előjel a Bitcoin lakossági felhasználók általi széles körű elterjedése szempontjából.

Ezzel szemben a csökkentett díjak kedvezőtlenül hatnak a bányászok gazdasági helyzetére.

A bányászokat ösztönözni kell a tranzakciók érvényesítésére és a Bitcoin-hálózat biztosítására. Ezekre az ösztönzésekre támaszkodnak, hogy fedezni tudják a hardver- és áramköltségeiket.

A Bitcoin-bányászok kitartóan küzdöttek a 2022-es büntető medvepiac ellen, arra számítva, hogy 2023-ban visszanyerik veszteségeiket. Miután azonban májusban éves csúcsot értek el, a bevételeik jelentősen elapadtak.

Forrás: Glassnode

Olvastad már? A növekvő elfogadás jó hírt jelent a bitcoin bányászok számára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!