A növekvő elfogadás jó hírt jelent a bitcoin bányászok számára

-

A lenyűgöző kezdés után, amikor az éves csúcsokat is megközelítették, a Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben a 30.000 és 31.000 dollár közötti tartományban ragadt.

A volatilitás hiánya csalódást okozott a piac bikás és medvés ereinek, akik most egy döntő elmozdulásra várnak bármelyik irányba.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A stagnálás ellenére azonban a Bitcoin elfogadottsága az utóbbi időben folyamatosan növekszik.

A Glassnode blokkláncelemző cég által július 13-án megosztott frissítés szerint a hálózaton naponta új cím létrehozása friss 3 hónapos csúcsot ért el.

A bányászok örülni fognak?

A Bitcoin növekvő elfogadottsága jó hír lehet a megtépázott BTC-bányászok számára, akiknek a cikk írásakor csökkenő bevételekkel és növekvő kiadásokkal kellett szembenézniük.

A több cím nagyobb számú on-chain tranzakciót eredményezhet.

A bányászok, mint köztudott, nagyrészt a hálózati tranzakciókra támaszkodnak a díjak és a bevételek felmarkolásában, amelyekből a súlyos hardver- és áramköltségeiket finanszírozzák.

Az utóbbi időben a BTC lassú árfolyammozgása és a kereskedők HODL coinok iránti preferenciája befolyásolta a gazdaságosságukat.

A bányászok bevételei a májusi „BRC-20″ eufória óta csökkenő tendenciát mutatnak.

A napi tranzakciószámok jelentősen csökkentek. Bár a múlt hétvégi megugró kereskedési aktivitás hozott némi enyhülést, az emelkedő hash-ráta ismét megnehezítette a bányászok dolgát.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A bányászok áramlása a tőzsdékre növekszik

A bányászok Bitcoinban keresnek, de költségeiket és kiadásaikat fiatban fizetik.

Ezért mindig a pozitív piaci jeleket keresik, hogy készpénzre váltsanak és nyereségre tegyenek szert.

Ahogy az alábbi CryptoQuant grafikonon látható, a bányászok az elmúlt hónapban folyamatosan vitték át állományaikat a tőzsdékre.

Forrás: CryptoQuant

Olvastad már? A Circle vezérigazgatója a dollárt fenyegető veszélyekre figyelmezteti a kongresszust

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!