A Circle vezérigazgatója a dollárt fenyegető veszélyekre figyelmezteti a kongresszust

-

Jeremy Allaire, a Circle vezérigazgatója megkongatta a vészharangot az Egyesült Államok dollárjának globális tartalékvaluta pozíciójával kapcsolatban.

A Circle által július 13-án közzétett kétperces videóban Allaire a törvényhozóknak címezte üzenetét, hangsúlyozva, hogy a kongresszusnak sürgősen szabályoznia kell a stablecoinokat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Circle vezérigazgatója a stablecoinok sürgős szabályozását kéri

A cselekvésre való felhívás akkor hangzott el, amikor július 12-én újra benyújtásra került a Kongresszusban a kifejezetten a digitális eszközökkel foglalkozó kétpárti jogszabály, miután eredetileg több mint egy évvel ezelőtt, 2022 júniusában javasolták.

A Circle vezérigazgatója aggodalmát fejezte ki az amerikai dollárral szembeni növekvő verseny miatt, kijelentve:

„A dollár erős pozíciója veszélyben van. Egyre nagyobb a verseny, hogy az interneten milyen pénzeket használnak”.

Jelentős fenyegetésként emelte ki a külföldi digitális valuták potenciális hatását.

A Circle vezérigazgatója hangsúlyozta továbbá annak fontosságát, hogy meghatározzák, mely digitális valuták fogják uralni a globális kereskedelmet, és feltette a kérdést, hogy a tranzakciók digitális dollárban, euróban vagy jüanban történnek-e majd.

Rámutatott a stablecoinok potenciális befolyására a jüan kínai bevezetésének és használatának előmozdításában.

A Circle vezérigazgatója kritikus döntés elé állította az Egyesült Államokat: a dollár legyen-e az internetalapú tranzakciók alapvalutája, vagy hagyja, hogy más országok átvegyék a vezetést ebben a digitális korszakban.

Ahhoz, hogy az amerikai dollár megőrizze a világ tartalékvalutájának státuszát és biztosítsa Amerika további vezető szerepét a világgazdaságban, Allaire azt állította, hogy elengedhetetlen a digitális dollárba vetett bizalom megteremtése és a stablecoinok mielőbbi szabályozása.

A stablecoinok szabályozása melletti érvelésében kiemelte a kriptovalutákban rejlő átalakító potenciált a fizetési rendszerek forradalmasításában.

Allaire azzal érvelt, hogy a hagyományos pénzügyi fizetések, amelyek elszámolása gyakran napokig tart és jelentős díjakkal jár, jelentős terhet rónak a globális gazdaságra, ami egy „közel trillió dolláros adónak” felel meg.

Az iparág vezetői a jól szabályozott stablecoinok mellett érvelnek

Mike Novogratz, a Galaxy Digital kripto befektetési cég alapítója csatlakozott Allaire véleményéhez.

Július 13-án Novogratz egy költői kérdést tett fel Twitter-követőinek, amelyben azt kérdezte, hogy egy magasabb kamatot kínáló stablecoin birtoklását előnyben részesítenék-e egy fedezeti alapra hasonlító bankkal szemben.

A jól szabályozott stablecoinok támogatását jelezve kijelentette:

„A válasz egyértelmű. Remélem, hogy az amerikai törvényhozók támogatják a jól szabályozott stablecoinok fejlődését, ahelyett, hogy harcolnának ellene”.

Allaire és Novogratz megjegyzései tükrözik az iparági vezetők növekvő konszenzusát a stabilcoin-szabályozás fontosságát és annak a globális pénzügyek jövőjére gyakorolt potenciális hatását illetően.

Ahogy a kriptovaluták egyre nagyobb teret nyernek és kihívást jelentenek a hagyományos fizetési rendszereknek, a szilárd szabályozási keretrendszer létrehozása kiemelkedő jelentőségűvé válik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A szabályozói felügyeletet a bizalomépítés, a fogyasztóvédelem, valamint az amerikai dollár stabilitásának és versenyképességének biztosításának eszközeként tekintik a fejlődő digitális környezetben.

Miközben az Egyesült Államok Kongresszusa a stablecoinról szóló jogszabály első szavazására készül, a politikai vezetők döntései a globális gazdasági rendszer jövőjét fogják meghatározni.

Még nem tudni, hogy a törvényhozók hogyan fognak navigálni a stablecoinok szabályozásának bonyolult kérdései között, miközben elősegítik az innovációt és fenntartják az Egyesült Államok globális pénzügyi vezető szerepét.

Az iparági szakértők felszólításai azonban rávilágítanak arra, hogy proaktív intézkedésekre van szükség a digitális valuták által jelentett kihívások és lehetőségek kezelésére, amelyek végső soron befolyásolják a globális pénzügyi ökoszisztéma fejlődési pályáját.


Olvastad már? Az XRP ismét elérhető a Coinbase és más kriptovaluta tőzsdéken

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!