BlackRock CEO: „A kriptovaluták felülmúlják a nemzetközi valutákat”

-

Larry Fink, a BlackRock vezérigazgatója szerint a globális befektetők egyre inkább szeretnék hozzáadni a kriptovalutákat portfólióikhoz.

A világ legnagyobb vagyonkezelője, a BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink friss megjegyzéseiben a kriptovaluták szerepéről a befektetések demokratizálásában világszerte, amelyre növekvő érdeklődés mutatkozik a cég ügyfelei körében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Fink az „Squawk on the Street” című CNBC interjúban elmondta:

„Egyre több globális befektetőnk kérdez bennünket a kriptovalutákról. A BlackRock több mint 8 billió dollárt kezel, különböző típusú befektetési termékekben.”

Fink szerint a kriptovalutáknak „megkülönböztető értéke van más eszközosztályokkal szemben” a portfóliók diverzifikálásában. „Annak nemzetközi volta miatt az bármelyik valutanem felett áll” – jegyezte meg az elnök.

Fink a kriptovaluták melletti támogató nyilatkozatai ellenére nem kommentálta a BlackRock bitcoin alapú tőzsdén jegyzett alap (ETF) kérelmét az Egyesült Államokban, mivel a kérelem még mindig a Securities and Exchange Commission (SEC) előtt van.

„Azért dolgozunk a szabályozókkal, mert bármilyen új piacon, ha a BlackRock neve mellette áll, biztosítani fogjuk, hogy biztonságos és védett legyen” – tette hozzá Fink.

Az SEC az elmúlt években több kérelmet is elutasított a spot piacon jegyzett bitcoin ETF-k bevezetésére.

Azonban a BlackRock kérelme újra reményt keltett a hamarosan várható jóváhagyásra, figyelembe véve a vagyonkezelő sikereit az ETF-ek jóváhagyásában.

Eric Balchunas és James Seyffart, a Bloomberg Intelligence elemzői szerint a BlackRock 550 ETF-k kérelmét nyújtotta be, és csak egyszer utasították el.

„Felelősségünknek érezzük azáltal, hogy demokratizáljuk a befektetéseket. Nagyszerű munkát végeztünk, és az ETF-ek szerepe átalakítja a befektetést. És ez csak az kezdet” – jelentette ki Fink az interjúban.

A BlackRock kérelme után több hasonló ETF termék újra benyújtásra került az Egyesült Államokban. Az engedélyt váró vagyonkezelők közé tartoznak például a Fidelity, Bitwise, 21Shares, WisdomTree és Investco.


Kapcsolodó: A BlackRock 30 billió dollárt hozhat a kriptopiac számára


Míg az amerikai alapkezelők várják az SEC döntését, Európa első bitcoin alapú ETF-je várhatóan még idén bemutatkozik a londoni székhelyű Jacobi Asset Management céggel.

A termék eredetileg 2022-re volt tervezve, de a medvepiac miatt elhalasztásra került. A Jacobi szerint az érdeklődés fokozatosan növekszik az elmúlt év során.

Következtetés:

A kriptovaluták egyre nagyobb szerepet játszanak a globális befektetési piacokon, és Larry Fink, a BlackRock vezérigazgatója szerint ezek az eszközök hozzájárulnak a befektetések demokratizálásához.

Bár az Egyesült Államokban a bitcoin ETF jóváhagyása még várat magára, a BlackRock kérelme reményt keltett a befektetőkben.

Eközben Európában a bitcoin ETF bevezetése előtt állunk, amely további lehetőségeket nyit meg az érdeklődők számára.

A kriptovaluták egyre inkább az eszközportfóliók elkerülhetetlen részévé válnak, és a BlackRock fontos szerepet játszik a befektetések demokratikus hozzáférhetőségének előmozdításában.


Olvastad már? A Bitcoin csendben áttörte az ellenállást

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!