A Bitcoin csendben áttörte az ellenállást

-

A Bitcoin árfolyama 2022. június 1. után először lépi át a 31.500 dolláros ellenállási szintet. Néhány mérőszám azonban medvésbe fordul.

A kriptopiac bikarallyt látott, mivel a legtöbb altcoin grafikonja zöldre változott. Míg több kriptó esetében is kétszámjegyű növekedést regisztráltak, a Bitcoin (BTC) mintha háttérbe szorult volna.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A felszíni megfigyelés azonban nem volt igaz, hiszen a kriptók királya kitört a 31.000 dolláros ellenállásból.

A Bitcoin a csendes eredményes

Az altcoinok piaca virágzik, mivel az XRP bírósági döntése óta a kriptók ára az egekbe szökött.

Különösen az XRP regisztrált 24 órás, több mint 71%-os emelkedést. A BTC ezzel szemben viszonylag lassan mozdult el.

A CoinMarketCap szerint a BTC árfolyama az elmúlt egy napban közel 4%-kal, illetve 4,5%-kal emelkedett az elmúlt egy hétben.

A cikk írásakor a BTC 31.200 dolláron kereskedett, piaci kapitalizációja pedig meghaladta a 609 milliárd dollárt.

De a Santiment július 14-i tweetje szerint a BTC 2022 júniusa óta először a 31.500 dolláros kulcsfontosságú ellenállási szintet is átlépte. Sajtónk idején azonban ismét e sáv alá esett.

Érdekes volt megfigyelni, hogy a teljesítményhez elsősorban a kisebb befektetők járultak hozzá.

A tweet rámutatott, hogy míg a bálnák megszabadultak állományuktól, addig a kisebb befektetők viszont egyre több Bitcoint halmoztak fel.

Emellett a CryptoQuant legfrissebb elemzése szerint a befektetők mellett a bányászok is kivették a részüket a BTC árfolyamának emelkedésében.

Takeronchain, a CryptoQuant elemzője és szerzője a Exchange to Miners Indicator segítségével érdekes aktualitást fedezett fel.

Az elemzés szerint a bányászok és a tőzsde közötti mutató mérsékelt emelkedést tapasztalt, alacsonyabbat, mint a tőzsde és a bányászok közötti mutató.

Ez arra utalt, hogy a bányászok erősebb hajlandóságot mutattak arra, hogy megtartsák a Bitcoin-állományukat.

Forrás: CryptoQuant

Nem minden kép tökéletes

Bár a fent említett mutatók nagyratörőnek tűntek, a valóság a gyakorlatban másképp nézett ki.

Például a bányászok hangulata megváltozott, ami a piros Miners’ Position Index (MPI) mutatóból is kitűnik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin aSORP szintén piros volt, ami azt jelenti, hogy a bányászok nyereséggel adták el eszközeiket.

Hasonló eladási hangulatról árulkodott a Bitcoin devizatartalékának növekedése is, ami megállíthatja a BTC növekedését.

Forrás: CryptoQuant

Emellett a BTC vételi/eladási aránya azt mutatta, hogy a származtatott piacon az eladási hangulat dominált, ami aggodalomra ad okot.

Olvastad már? Csökkenő tendenciát mutat a kriptós bűnözés aránya

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!