Már 2 millió felhasználója van a Worldcoinnak

-

A Worldcoin nevű, sokat kritizált digitális személyazonosítási program, és az ugyanezen a néven futó kriptopénz elkerülte a 2 milliós mérföldkövet, ennyien vállalták, hogy átadják a cégnek a személyazonosításra alkalmas biometriai adataikat.

A World ID néven futó kezdeményezésnek a második millióhoz feleannyi idő kellett, mint az első egymillió felhasználóhoz.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A World ID egy globális útlevél-projektként van reklámozva, amely használatával a felhasználók a telefonon tárolt adatok segítségével tudják bizonyítani a személyazonosságukat, a magánszférát pedig az úgynevezett „zero-knowledge proof” technológia biztosítja.

A World ID programba való regisztrációhoz a cég beszkenneli a felhasználók retináját, a szemüket.

Ez minden ember esetén egyedi, ezzel hozzák létre az IrisHash-t, amely szintén egyedi. A szkennelésért cserébe a felhasználók Worldcoint kapnak.

A Worldcoin jelenleg egyfajta világ körüli turnét tart, amely során számos nagyváros érintenek.

Többek között Barcelona, Berlin, vagy éppen Tokió lakosai találkozhattak a projekt csapatával.

A beszámolók alapján nagyjából heti 40 ezerrel bővül a regisztráltak száma, ennyien adják át a cégnek a kifejezetten érzékeny adatnak számító biometrikus mutatóikat.

A cég úgy nyilatkozott, hogy az igények nagymértékű növekedését tapasztalják, így a következő hónapok során a várakozások szerint sokkal több szkennert üzemelnek majd be.

Emellett, ahogyan egyre több és több felhasználó csatlakozik a projekthez, úgy egyre nagyobb arányban integrálják azt a rendszerükbe különböző szolgáltatások, applikációk.

Az ismertebbek közé tartozik az Okta Auth0 kezdeményezése, és a Talent Protocol, amely mindkettő elkezdte a Wordl ID-t használni a saját felhasználóik regisztrációjához.

A Worldcoin május elején indította el a World App nevű programját, amelyet a regisztrált felhasználók tudnak elérni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez egy kriptotárca, amely Android és iOS rendszereken is működik. Május végén pedig közel 115 millió dollárnyi befektetői pénzhez jutott a csapat, hogy tovább dolgozhassanak a World ID programon.

Olvastad már? BlackRock CEO: „A kriptovaluták felülmúlják a nemzetközi valutákat”

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Steve Jurvetson

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!