Már 2 millió felhasználója van a Worldcoinnak

-

A Worldcoin nevű, sokat kritizált digitális személyazonosítási program, és az ugyanezen a néven futó kriptopénz elkerülte a 2 milliós mérföldkövet, ennyien vállalták, hogy átadják a cégnek a személyazonosításra alkalmas biometriai adataikat.

A World ID néven futó kezdeményezésnek a második millióhoz feleannyi idő kellett, mint az első egymillió felhasználóhoz.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A World ID egy globális útlevél-projektként van reklámozva, amely használatával a felhasználók a telefonon tárolt adatok segítségével tudják bizonyítani a személyazonosságukat, a magánszférát pedig az úgynevezett „zero-knowledge proof” technológia biztosítja.

A World ID programba való regisztrációhoz a cég beszkenneli a felhasználók retináját, a szemüket.

Ez minden ember esetén egyedi, ezzel hozzák létre az IrisHash-t, amely szintén egyedi. A szkennelésért cserébe a felhasználók Worldcoint kapnak.

A Worldcoin jelenleg egyfajta világ körüli turnét tart, amely során számos nagyváros érintenek.

Többek között Barcelona, Berlin, vagy éppen Tokió lakosai találkozhattak a projekt csapatával.

A beszámolók alapján nagyjából heti 40 ezerrel bővül a regisztráltak száma, ennyien adják át a cégnek a kifejezetten érzékeny adatnak számító biometrikus mutatóikat.

A cég úgy nyilatkozott, hogy az igények nagymértékű növekedését tapasztalják, így a következő hónapok során a várakozások szerint sokkal több szkennert üzemelnek majd be.

Emellett, ahogyan egyre több és több felhasználó csatlakozik a projekthez, úgy egyre nagyobb arányban integrálják azt a rendszerükbe különböző szolgáltatások, applikációk.

Az ismertebbek közé tartozik az Okta Auth0 kezdeményezése, és a Talent Protocol, amely mindkettő elkezdte a Wordl ID-t használni a saját felhasználóik regisztrációjához.

A Worldcoin május elején indította el a World App nevű programját, amelyet a regisztrált felhasználók tudnak elérni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez egy kriptotárca, amely Android és iOS rendszereken is működik. Május végén pedig közel 115 millió dollárnyi befektetői pénzhez jutott a csapat, hogy tovább dolgozhassanak a World ID programon.

Olvastad már? BlackRock CEO: „A kriptovaluták felülmúlják a nemzetközi valutákat”

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Steve Jurvetson

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!