Befogadta a SEC a BlackRock bitcoin-ETF kérelmét

-

A SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet hivatalosan is elismerte, hogy a BlackRock spot bitcoin ETF kérelme minden követelménynek megfelel, így hivatalosan is befogadták, és kezdődik az elbírálási időszak.

A spot bitcoin ETF beadvány így már a második, amely a napokban a hivatalnokok asztalára kerül, hiszen a Bitwise hasonló kérelmét is befogadta a SEC, alig egy nappal korábban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC elmondása alapján így megkezdődik a hivatalos elbírálási időszak, amely során megszületik a döntés az engedélyezésről, vagy az elutasításról.

Igaz, hogy egy kérvény befogadása még csak az első lépés a hivatalos úton, de már ez is rávilágít arra, hogy a SEC hajlandó érdemben foglalkozni egy ilyen ETF gondolatával, és azzal a kérdéssel, hogy milyen potenciális piaci hatásai lehetnek egy ilyen termék bevezetésének.

Az ETF-ek olyan tőzsdei termékek, amelyek egy meghatározott eszköz árfolyamát követik, viszont értékpapírként kereskedhetők a tőzsdéken, ahol jegyzik ezeket, és valójában a birtokosaik nem rendelkeznek a mögöttes eszközzel.

A hét végén a SEC bejelentette, hogy több más cég beadványa is megfelel a formai követelményeknek, így befogadják azokat, és kezdődhet a bírálat.

A BlackRock mellett így a Wise Origin Bitcoin Trust, a Wisdomtree, a VanEck, és az Invesco Galaxy kérvénye is zöld utat kaphat.


Kapcsolodó: BlackRock CEO: „A kriptovaluták felülmúlják a nemzetközi valutákat”


A BlackRock belépése a kriptopiacra jelentős mérföldkőnek számít a szakértők szerint, figyelembe véve a cég méretét és helyzetét.

A verseny így végre ténylegesen kezdetét veheti, és eldőlhet, hogy melyik cég lehet majd az első, amely az USA piacán spot bitcoin ETF-et indíthat.

A jelenlegi közmegegyezés alapján ez a lépés nagy pozitívumot hoz a kriptoipar számára.

Mivel több beadvány is ringbe szállt, így a siker esélye is lényegesen nagyobb.

A több különböző beadvány miatt a SEC is több különböző nézőpontból vizsgálhatja az ügyet, és eltérő stratégiák mentén hozhatja meg a döntését.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az USA esetében spot piaci bitcoin ETF még sosem lett engedélyezve. A szomszédos Kanadában már elérhető ilyen termék a befektetők számára, mégpedig több különböző is.

Jelenleg három cég terméke is választható, a Purpose Bitcoin, a 3iQ CoinShares, és a CI Galaxy Bitcoin is megkapta a zöld utat a hatóságoktól.

Olvastad már? Jamie Dimon „miniválságnak” nevezi a 2023-as banki kudarcot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Robert Kiyosaki Bitcoin árfolyam előrejelzése, ha Trump megnyeri az amerikai választásokat

Robert Kiyosaki jelentős gazdasági változást jósol, ha Donald Trump visszatér az elnöki székbe, ami szerinte az arany, az ezüst és a Bitcoin árának emelkedéséhez fog...

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!