Befogadta a SEC a BlackRock bitcoin-ETF kérelmét

-

A SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet hivatalosan is elismerte, hogy a BlackRock spot bitcoin ETF kérelme minden követelménynek megfelel, így hivatalosan is befogadták, és kezdődik az elbírálási időszak.

A spot bitcoin ETF beadvány így már a második, amely a napokban a hivatalnokok asztalára kerül, hiszen a Bitwise hasonló kérelmét is befogadta a SEC, alig egy nappal korábban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC elmondása alapján így megkezdődik a hivatalos elbírálási időszak, amely során megszületik a döntés az engedélyezésről, vagy az elutasításról.

Igaz, hogy egy kérvény befogadása még csak az első lépés a hivatalos úton, de már ez is rávilágít arra, hogy a SEC hajlandó érdemben foglalkozni egy ilyen ETF gondolatával, és azzal a kérdéssel, hogy milyen potenciális piaci hatásai lehetnek egy ilyen termék bevezetésének.

Az ETF-ek olyan tőzsdei termékek, amelyek egy meghatározott eszköz árfolyamát követik, viszont értékpapírként kereskedhetők a tőzsdéken, ahol jegyzik ezeket, és valójában a birtokosaik nem rendelkeznek a mögöttes eszközzel.

A hét végén a SEC bejelentette, hogy több más cég beadványa is megfelel a formai követelményeknek, így befogadják azokat, és kezdődhet a bírálat.

A BlackRock mellett így a Wise Origin Bitcoin Trust, a Wisdomtree, a VanEck, és az Invesco Galaxy kérvénye is zöld utat kaphat.


Kapcsolodó: BlackRock CEO: „A kriptovaluták felülmúlják a nemzetközi valutákat”


A BlackRock belépése a kriptopiacra jelentős mérföldkőnek számít a szakértők szerint, figyelembe véve a cég méretét és helyzetét.

A verseny így végre ténylegesen kezdetét veheti, és eldőlhet, hogy melyik cég lehet majd az első, amely az USA piacán spot bitcoin ETF-et indíthat.

A jelenlegi közmegegyezés alapján ez a lépés nagy pozitívumot hoz a kriptoipar számára.

Mivel több beadvány is ringbe szállt, így a siker esélye is lényegesen nagyobb.

A több különböző beadvány miatt a SEC is több különböző nézőpontból vizsgálhatja az ügyet, és eltérő stratégiák mentén hozhatja meg a döntését.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az USA esetében spot piaci bitcoin ETF még sosem lett engedélyezve. A szomszédos Kanadában már elérhető ilyen termék a befektetők számára, mégpedig több különböző is.

Jelenleg három cég terméke is választható, a Purpose Bitcoin, a 3iQ CoinShares, és a CI Galaxy Bitcoin is megkapta a zöld utat a hatóságoktól.

Olvastad már? Jamie Dimon „miniválságnak” nevezi a 2023-as banki kudarcot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!