Integrálta a Lightning Network-öt a Binance tőzsde

-

Egy hónappal ezelőtt jelentette be a Binance kriptotőzsde, hogy a Lightning Network használatát is lehetővé akarják tenni a felhasználóiknak, mostanra pedig megvalósult ez az integráció.

A tőzsde a sajcát blogján osztotta meg a hírt 17-én, és elmondták, ezentúl a bitcoin esetében mind a befizetéshez, mind a kiutaláshoz igénybe lehet venni a Lightning Network hálózatát is.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bitcoin esetében a tárcában, a legördülő menüben lehet kiválasztani, hogy mely hálózaton szeretné valaki kezelni a coinjait.

Eddig a BSC, a BNB, az ETH, és a Bitcoin SegWit volt elérhető, de a listában immár benne van a Lightning Network is.

A Binance májusban arra kényszerült, hogy időlegesen felfüggessze a bitcoin kiutalásokat, mivel annyira megugrottak a tranzakciós díjak, hogy rengeteg függő utalás halmozódott fel a mempoolban.

A díjakban tapasztalható növekedést a BRC-20 tokenek, a Bitcoinon létező token-szabvány segítségével létrehozott kriptoeszközök népszerűségének ugrásszerű megerősödése okozta.

Nem sokkal ez után néhány felhasználó észrevette, hogy a Binance saját Lightning csomópontokat üzemelt be, így a tőzsde júniusban hivatalosan is elismerte, hogy megkezdték a Lightning Network bevezetéséhez szükséges munkálatokat.

A Binance előtt már más tőzsdék is megkezdték a Lightning használatát, a Bitfinex, az OKX, a Kraken, a River Financial és a CoinCorner mind lehetőséget ad a felhasználóinak arra, hogy a Lightning hálózatán keresztül végezzék a tranzakcióikat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong áprilisban úgy fogalmazott, hogy a Coinbase esetében is hamarosan várható a Lightning megjelenése, bár pontos határidőt, vagy további részleteket nem közölt ezzel kapcsolatban.

A Lightning Network egy úgynevezett második rétegű megoldás, amely a főláncon kívül, offline csatornákban végzi el a tranzakciókat, így azok azonnal végbemennek, és lényegesen kisebbek a tranzakciós díjak.

Olvastad már? Még ebben a hónapban jöhet az első európai bitcoin ETF

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!