Integrálta a Lightning Network-öt a Binance tőzsde

-

Egy hónappal ezelőtt jelentette be a Binance kriptotőzsde, hogy a Lightning Network használatát is lehetővé akarják tenni a felhasználóiknak, mostanra pedig megvalósult ez az integráció.

A tőzsde a sajcát blogján osztotta meg a hírt 17-én, és elmondták, ezentúl a bitcoin esetében mind a befizetéshez, mind a kiutaláshoz igénybe lehet venni a Lightning Network hálózatát is.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bitcoin esetében a tárcában, a legördülő menüben lehet kiválasztani, hogy mely hálózaton szeretné valaki kezelni a coinjait.

Eddig a BSC, a BNB, az ETH, és a Bitcoin SegWit volt elérhető, de a listában immár benne van a Lightning Network is.

A Binance májusban arra kényszerült, hogy időlegesen felfüggessze a bitcoin kiutalásokat, mivel annyira megugrottak a tranzakciós díjak, hogy rengeteg függő utalás halmozódott fel a mempoolban.

A díjakban tapasztalható növekedést a BRC-20 tokenek, a Bitcoinon létező token-szabvány segítségével létrehozott kriptoeszközök népszerűségének ugrásszerű megerősödése okozta.

Nem sokkal ez után néhány felhasználó észrevette, hogy a Binance saját Lightning csomópontokat üzemelt be, így a tőzsde júniusban hivatalosan is elismerte, hogy megkezdték a Lightning Network bevezetéséhez szükséges munkálatokat.

A Binance előtt már más tőzsdék is megkezdték a Lightning használatát, a Bitfinex, az OKX, a Kraken, a River Financial és a CoinCorner mind lehetőséget ad a felhasználóinak arra, hogy a Lightning hálózatán keresztül végezzék a tranzakcióikat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong áprilisban úgy fogalmazott, hogy a Coinbase esetében is hamarosan várható a Lightning megjelenése, bár pontos határidőt, vagy további részleteket nem közölt ezzel kapcsolatban.

A Lightning Network egy úgynevezett második rétegű megoldás, amely a főláncon kívül, offline csatornákban végzi el a tranzakciókat, így azok azonnal végbemennek, és lényegesen kisebbek a tranzakciós díjak.

Olvastad már? Még ebben a hónapban jöhet az első európai bitcoin ETF

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!