Az Egyesült Királyság célba veszi az „illegális” kriptopromóciókat

-

Az Egyesült Királyság pénzügyi szabályozó hatósága mindent elkövetett, hogy a kriptopromóciókat az ország reklámtörvényeinek hatálya alá vonja.

A Financial Conduct Authority (FCA), az Egyesült Királyság pénzügyi szabályozó hatósága július 17-én egy javasolt iránymutatást adott ki a közösségi médiában történő pénzügyi promóciókra vonatkozóan.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az iránymutatás a promóciós mémekre és a pénzügyi influencerekre összpontosított.

A javasolt iránymutatás szerint a kriptoeszközöket népszerűsítőnek tekintett mémeknek a reklámszabályoknak való megfelelés érdekében nyilatkozatokat kell csatolniuk.

A kriptoiparban zajló promóciókkal kapcsolatban az FCA kijelentette, hogy látott már kripto cégektől származó mémprogramokat.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ezek a mémek az FCA promóciós szabályainak hatálya alá tartoznak.

A promóciós mémek meglehetősen népszerűek a kriptoszektorban – jegyezte meg, és hozzátette, hogy bármilyen típusú kommunikáció pénzügyi promóciónak minősülhet.

Az FCA a kriptót magas kockázatú befektetésnek tekinti. A cégek a kriptoeszközöket a lakossági befektetők körében is reklámozhatják.

De kockázati figyelmeztetéseket kell tartalmazniuk. Javasolta továbbá a befektetési ösztönzők betiltását is.

A kriptót jóváhagyás nélkül népszerűsítő influencerek felelősségre vonhatók

Az FCA figyelmeztette a pénzügyi befolyásszerzőket vagy „influencereket”, hogy az FCA jóváhagyása nélküli kriptopromóció vagy pénzügyi tanácsadás bűncselekménynek minősíthető, amely akár két évig terjedő börtönbüntetéssel, korlátlan pénzbírsággal vagy mindkettővel is sújtható.

A törvény még az Egyesült Királyságon kívülről érkező promóciókra is vonatkozik, amelyek hatással lehetnek az országban élő emberekre.

Október 8-tól kezdve az FCA megtiltja a kriptoeszközökbe való befektetésre ösztönző kezdeményezéseket, például az „ajánld egy barátodnak” bónuszokat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kriptotőzsdéknek egyértelmű kockázati figyelmeztetéseket is hozzá kell adniuk.

Emellett 24 órás türelmi időt kell bevezetniük, hogy az első befektetőknek legyen idejük felülvizsgálni a befektetési döntésüket.

Ezek az intézkedések hasonlóak a más kockázatos befektetések esetében alkalmazott intézkedésekhez.

A javaslat megemlíti:

2022 negyedik negyedévében az engedélyezett cégek által közölt vagy jóváhagyott pénzügyi promóciók 69%-a, amelyeket a beavatkozásunkat követően módosítottak vagy visszavontak, weboldalon vagy a közösségi médiában közzétett promóciókat érintett.

A javasolt iránymutatással kapcsolatban szeptember 11-ig várják a nyilvános véleményeket.


Olvastad már? Integrálta a Lightning Network-öt a Binance tőzsde

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!