Az Egyesült Királyság célba veszi az „illegális” kriptopromóciókat

-

Az Egyesült Királyság pénzügyi szabályozó hatósága mindent elkövetett, hogy a kriptopromóciókat az ország reklámtörvényeinek hatálya alá vonja.

A Financial Conduct Authority (FCA), az Egyesült Királyság pénzügyi szabályozó hatósága július 17-én egy javasolt iránymutatást adott ki a közösségi médiában történő pénzügyi promóciókra vonatkozóan.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az iránymutatás a promóciós mémekre és a pénzügyi influencerekre összpontosított.

A javasolt iránymutatás szerint a kriptoeszközöket népszerűsítőnek tekintett mémeknek a reklámszabályoknak való megfelelés érdekében nyilatkozatokat kell csatolniuk.

A kriptoiparban zajló promóciókkal kapcsolatban az FCA kijelentette, hogy látott már kripto cégektől származó mémprogramokat.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ezek a mémek az FCA promóciós szabályainak hatálya alá tartoznak.

A promóciós mémek meglehetősen népszerűek a kriptoszektorban – jegyezte meg, és hozzátette, hogy bármilyen típusú kommunikáció pénzügyi promóciónak minősülhet.

Az FCA a kriptót magas kockázatú befektetésnek tekinti. A cégek a kriptoeszközöket a lakossági befektetők körében is reklámozhatják.

De kockázati figyelmeztetéseket kell tartalmazniuk. Javasolta továbbá a befektetési ösztönzők betiltását is.

A kriptót jóváhagyás nélkül népszerűsítő influencerek felelősségre vonhatók

Az FCA figyelmeztette a pénzügyi befolyásszerzőket vagy „influencereket”, hogy az FCA jóváhagyása nélküli kriptopromóció vagy pénzügyi tanácsadás bűncselekménynek minősíthető, amely akár két évig terjedő börtönbüntetéssel, korlátlan pénzbírsággal vagy mindkettővel is sújtható.

A törvény még az Egyesült Királyságon kívülről érkező promóciókra is vonatkozik, amelyek hatással lehetnek az országban élő emberekre.

Október 8-tól kezdve az FCA megtiltja a kriptoeszközökbe való befektetésre ösztönző kezdeményezéseket, például az „ajánld egy barátodnak” bónuszokat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kriptotőzsdéknek egyértelmű kockázati figyelmeztetéseket is hozzá kell adniuk.

Emellett 24 órás türelmi időt kell bevezetniük, hogy az első befektetőknek legyen idejük felülvizsgálni a befektetési döntésüket.

Ezek az intézkedések hasonlóak a más kockázatos befektetések esetében alkalmazott intézkedésekhez.

A javaslat megemlíti:

2022 negyedik negyedévében az engedélyezett cégek által közölt vagy jóváhagyott pénzügyi promóciók 69%-a, amelyeket a beavatkozásunkat követően módosítottak vagy visszavontak, weboldalon vagy a közösségi médiában közzétett promóciókat érintett.

A javasolt iránymutatással kapcsolatban szeptember 11-ig várják a nyilvános véleményeket.


Olvastad már? Integrálta a Lightning Network-öt a Binance tőzsde

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!