Elon Musk nyílt forráskódúvá teszi a saját mesterséges intelligenciáját

-

Az xAi által fejlesztett Grok chatbot hamarosan nyílt forráskódúvá válik, miután Elon Musk így akarja kihívások elé állítani a ChatGPT zárt forráskódú modelljét.

Az xAi perben áll a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI céggel, és Musk szokásához híven valami váratlannal állt elő az ügyben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vállalkozó a közösségi médiában jelentette be, hogy a Grok hamarosan nyílt forráskódúvá válik.

Ezzel kapcsolatban egyelőre több részletet nem osztott meg, de a felhasználók körében a fogadtatás egyértelműen pozitív, a többség támogatja Musk döntését, és egyetértenek a nézeteivel, amely alapján az OpenAI táján nincs minden rendben.

Musk február végén perelte be az OpenAI-t, mivel a cég eredetileg nyílt forráskódú fejlesztéseket ígért, az emberiség szolgálatának jegyében, és nonprofit működést a mesterséges intelligencia fejlesztése terén.

Az OpenAI együttműködése a Microsoft-tal viszont megsérti ezt a megállapodást.

A sajtóhírek szerint a Microsoft 2023-ban 3 milliárd dollárt fektetett az OpenAI fejlesztésébe, Musk szerint viszont vissza kellene térniük a nonprofit útra, hogy ne térítsék rossz útra a terület fejlesztését a nyereségvágytól hajtva.

Pár nappal később viszont az OpenAI bemutatott egy levelet Musk-tól, amelyben a vállalkozó egyetértését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a cég hagyományos, profitorientált vállalkozássá lépjen elő.

A per kezdete óta az OpenAI élére ismét Sam Altman került, mint vezető, miután tavaly év végén az igazgatótanács elbocsátotta, majd később ismét felvette.

Akkor az igazgatóság úgy fogalmazott, hogy nem gondolták át kellőképpen, hogy altman távozása milyen mértékben destabilizálná a vállalatot.

Musk döntése, hogy a Grok nyílt forráskódúvá válik, egybeesik azzal a nézetével, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztése mindenki számára előnyöket kell, hogy hozzon.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Musk által birtokolt xAi fejleszti a Grok-ot, amely nagyon hasonlóan működik, mint a ChatGPT, viszont azzal ellentétben valós idejű internet-hozzáféréssel rendelkezik az X platformon keresztül, és olyan kérdéseket is megválaszol, amelyeket a többi chatbot általában visszautasít még akkor is, ha ezzel megszegik a szólásszabadság törvényeit.

A Grok-hoz az igazolt felhasználók férhetnek hozzá az X-en, és a jelenlegi ismeretek alapján a mögötte dolgozó Grok-1 nyelvi modell tudása meghaladja a ChatGPT 3.5 verziójának a képességeit, de a ChatGPT 4 egyelőre jobban teljesít nála.


Olvastad már? Íme a legfrissebb NFT hírek ma

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!