Hogy segítenek a bálnák a BTC-nek 70.000 dollár fölött maradni

-

A hétvége során a korábbi csúcsok körül való ingadozás után a Bitcoin (BTC) döntő lépést tett a 70.000 dollár fölé, hogy rögzítse azt, ami az első lehet a sok új csúcs közül, amivel az elkövetkező hónapokban találkozhat.

A CoinGecko szerint a cikkírás idején az értékes digitális eszköz 72.000 dolláron kereskedett, az elmúlt 24 órában közel 4%-os nyereséggel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A rally tovább épült a kriptók iránti erőteljes és gyorsan növekvő intézményi érdeklődésre.

A CME-n a Open Interest átlépi a 10 milliárd dollárt

A Coinglass adatainak vizsgálata szerint a világ legnagyobb Bitcoin futures tőzsdéjén, a CME-n az Open Interest (OI) az elmúlt 24 órában 3,89%-kal emelkedett, és most először lépte át a 10 milliárd dollárt.

Az OI több mint kétszeresére nőtt 2024 eleje óta.

btc
Forrás: Coinglass

A beavatatlanok számára a CME standard futures kontraktusa öt BTC-t ér, és a kriptovaluták iránti intézményi érdeklődés barométerének tekinthető.

Az írás időpontjában a Bitcoin-derivatívákba történt összes befektetés több mint 30%-át tette ki, a Binance 22%-kal a második helyen áll.

A spot ETF-ek állnak a reflektorfényben

A nagyfokú spekulatív érdeklődésre azért van szükség, mert az intézményi befektetők a közelmúltban bevezetett spot ETF-ek révén könnyebben hozzáférnek a Bitcoinhoz.

A SoSo Value adatainak elemzése szerint az új ETF-ek bevezetésük óta 7,69 milliárd dollár kumulatív kereskedési volument könyvelhettek el.

Sőt, március 8-án közel 9,59 milliárd dollár értékű bitcoin állt ezen ETF-ek mögött.

A bálnák növelik a Bitcoin kitettséget

A növekvő intézményi érdeklődés a bálnák állományának folyamatos növekedésében is megmutatkozott.

A Glassnode adatainak vizsgálata szerint a legalább 1k érmét birtokló entitások állománya 6%-kal nőtt az év végéig (YTD). A megnövekedett felhalmozás segített a Bitcoin árfolyamának pumpálásában.

Forrás: Glassnode

Emellett a Binance összes bálna-pozíciójának mintegy 60%-a long volt a cikkírás idején, a Hyblock Capital-ból származó adatok szerint.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ez arra utalt, hogy a legtöbb intézményi befektető úgy vélte, hogy a Bitcoin spot ára tovább fog emelkedni az elkövetkező napokban.

btc
Forrás: Hyblock Capital

Olvastad már? A pimasz Peen felnőtt humorral igázhatja le a legjobb mém érméket

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!