A Worldcoin átvészelheti Elon Musk OpenAI perét?

-

A Worldcoin (WLD) március 1-jén visszaesést tapasztalt, miután egy lehetséges perről szóló híreket kaptunk egy kapcsolódó platformot érintő potenciális peréről.

Miként alakult az eszköz pályája erre a legutóbbi fejleményre reagálva, és mi a jelenlegi trendje?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Worldcoint az OpenAI perben érintették

A Reuters egy friss jelentése szerint Elon Musk, az X vezetője pert indított az OpenAI és annak vezérigazgatója, Sam Altman ellen.

A február 29-én beadott perben azt állítják, hogy az AI platform eltért eredeti küldetésétől, miszerint a mesterséges intelligenciát az emberiség javára, és nem a profit érdekében fejleszti.

Musk szerződésszegést állít, azt kifogásolva, hogy Altman és társalapítója, Greg Brockman eredetileg egy nyílt forráskódú, nonprofit cég létrehozásával kereste meg őt. Jelenleg azonban a startup a profittermelésre összpontosít.

A perben Musk olyan bírósági döntést szeretne elérni, amely arra kötelezi az OpenAI-t, hogy kutatásait és technológiáját tegye elérhetővé a nyilvánosság számára.

A per célja továbbá, hogy megakadályozza, hogy a startup pénzügyi haszonszerzésre használja fel eszközeit.

Megjegyzendő, hogy Sam Altman társalapítója a Worldcoinnak, és továbbra is igazgatósági tag, ezért a WLD némi negatív hatást tapasztalt.

Hogyan kapcsolódik a Worldcoin az OpenAI-ügyhöz?

Az OpenAI ugyan nem rendelkezik kriptovalutával, de fontos megjegyezni, hogy Sam Altman, ahogyan azt már korábban említettük, a Worldcoin (WLD) társalapítója.

Következésképpen a WLD az OpenAI-nál látott megújult érdeklődés és fejlődés egyik poszterévé vált. Különösen a platform legutóbbi megjelenését követően.

A megnövekedett figyelem a WLD árfolyamának jelentős növekedéséhez vezetett, az elmúlt hetek egyik legjelentősebb nyerteseként pozícionálva azt.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A WLD trendjének áttekintése

A Worldcoin napi idősíkon történő vizsgálata azt mutatta, hogy a március 1-jei kereskedést 8,13%-os nyereséggel zárta.

Egy kisebb idősíkon azonban közelebbről megvizsgálva az árfolyamot, felfedtünk néhány ingadozást a kereskedési szakasz során. A grafikon azt mutatta, hogy a WLD a hatórás idősíkon belül egy bizonyos ponton körülbelül 6,7%-os visszaesést tapasztalt, mielőtt talpra állt volna.

Forrás: Tradingview

A napi idősávot február 29-én, Musk perének benyújtásának napján vizsgálva több mint 7%-os értékcsökkenés mutatkozott.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezen megfigyelt csökkenések ellenére a Worldcoinnak sikerült fenntartania a bikás trendet. A Relative Strength Indexének (RSI) elemzése e cikk írásakor 64 közeli értéket mutatott.

Olvastad már? Elrejtett kripto drágakövek, amire a bálnák fogadnak a piaci emelkedés során

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!