A részvényesek Sam Altmant akarják az OpenAI élére

-

A múlt hét végén az igazgatótanács eltávolította Sam Altmant, az OpenAI alapítóját a cég éléről, most viszont a vállalat több nagy befektetője azt akarja a Microsofttól, hogy Altman kerüljön vissza a korábbi pozíciójába.

A Microsoft számít az OpenAI, a ChatGPT-t fejlesztő cég legnagyobb részvényesének, így a befektetők az igazgatótanács helyet közvetlenül hozzájuk fordultak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A híradások alapján a cég felső vezetése úgy vélte, Altman nem kommunikál megfelelően a vállalat működéséről, így nehezen tudják megérteni, hogy a cég pontosan hogyan működik.

Az igazgatótanács a cég élére a korábbi technológiai vezetőt, Mira Muratit nevezte ki, időközben azonban a részvényesek is akcióba léptek, erről számolt be a Bloomberg, anonim, de a helyzetet állítólag jól ismerő forrásokra hivatkozva.

A helyzetet az is bonyolítja, hogy a munkavállalói részvényeket kezelő egyik vállalat, a Thrive Capital szintén Altmant, valamint az időközben kilépett Greg Brockmant, a cég elnökét akarja a vállalat élére.

Brockman nem sokat húzta az időt, mikor pénteken értesült Altman kirúgásáról, a közösségi médiában azonnal bejelentette, hogy ő is felmond.

„A mai friss hírekre reagálva annyit tudok reagálni, hogy én is felmondtam.”

Az események ezután sem lassultak le, több vezetőségi tag is kilépett, köztük Jakub Pachocki, a kutatási igazgató, Aleksander Madry, fejlesztési vezető, és Szymon Sidor, vezető kutató szintén bejelentette, hogy otthagyja a céget.

Altman úgy nyilatkozott, hogy ő kész visszatérni a cég élére, de ehhez az kell, hogy a teljes igazgatótanács lemondjon, és távozzon.

A Microsoft ügyvezetője, Satya Nadella a sajtóhírek alapján mindenben támogatja Altmant, és úgy nyilatkozott, hogy az igazgatótanács döntése számára is meglepő volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A pénteki kirúgása óta az is napvilágra került, hogy Altman egy új mesterséges intelligenciával működő projektet is elindított, és Brockman nagy valószínűséggel csatlakozik hozzá, hogy részt vegyen annak a felépítésében.

Olvastad már? A Fidelity is kérvényezte egy Ethereum ETF indítását, tudhatnak valamit, amit mi nem?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!