A részvényesek Sam Altmant akarják az OpenAI élére

-

A múlt hét végén az igazgatótanács eltávolította Sam Altmant, az OpenAI alapítóját a cég éléről, most viszont a vállalat több nagy befektetője azt akarja a Microsofttól, hogy Altman kerüljön vissza a korábbi pozíciójába.

A Microsoft számít az OpenAI, a ChatGPT-t fejlesztő cég legnagyobb részvényesének, így a befektetők az igazgatótanács helyet közvetlenül hozzájuk fordultak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A híradások alapján a cég felső vezetése úgy vélte, Altman nem kommunikál megfelelően a vállalat működéséről, így nehezen tudják megérteni, hogy a cég pontosan hogyan működik.

Az igazgatótanács a cég élére a korábbi technológiai vezetőt, Mira Muratit nevezte ki, időközben azonban a részvényesek is akcióba léptek, erről számolt be a Bloomberg, anonim, de a helyzetet állítólag jól ismerő forrásokra hivatkozva.

A helyzetet az is bonyolítja, hogy a munkavállalói részvényeket kezelő egyik vállalat, a Thrive Capital szintén Altmant, valamint az időközben kilépett Greg Brockmant, a cég elnökét akarja a vállalat élére.

Brockman nem sokat húzta az időt, mikor pénteken értesült Altman kirúgásáról, a közösségi médiában azonnal bejelentette, hogy ő is felmond.

„A mai friss hírekre reagálva annyit tudok reagálni, hogy én is felmondtam.”

Az események ezután sem lassultak le, több vezetőségi tag is kilépett, köztük Jakub Pachocki, a kutatási igazgató, Aleksander Madry, fejlesztési vezető, és Szymon Sidor, vezető kutató szintén bejelentette, hogy otthagyja a céget.

Altman úgy nyilatkozott, hogy ő kész visszatérni a cég élére, de ehhez az kell, hogy a teljes igazgatótanács lemondjon, és távozzon.

A Microsoft ügyvezetője, Satya Nadella a sajtóhírek alapján mindenben támogatja Altmant, és úgy nyilatkozott, hogy az igazgatótanács döntése számára is meglepő volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A pénteki kirúgása óta az is napvilágra került, hogy Altman egy új mesterséges intelligenciával működő projektet is elindított, és Brockman nagy valószínűséggel csatlakozik hozzá, hogy részt vegyen annak a felépítésében.

Olvastad már? A Fidelity is kérvényezte egy Ethereum ETF indítását, tudhatnak valamit, amit mi nem?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!