Saját bitcoin-bányát vásárol a New York Digital Investment Group

-

Dél-Karolina államban jutott hozzá egy bányászlétesítményhez a bitcoin-szolgáltatásokat ajánló NYDIG vállalat.

A Greenidge Generation cég 21,8 millió dolláros adósságát vásárolták fel, és ennek fejében került hozzájuk a bányászati üzletág.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bánya Spartanburgban működik, 44 MW kapacitással, körülbelül 10 hektáros területen.

A felvásárlást a közelmúltban véglegesítették, így a Greenidge a továbbiakban semmiféle tartozással nem rendelkezik az NYDIG irányába.

2023-ban a Greenidge jelentős mértékben tudta csökkenteni az adósságállományát, 85,3 millió dollárnyi hitelt fizetett vissza, így a kötelezettségeinek az 54%-át, több, mint a felét teljesítette.

A cég ennek ellenére nem lélegezhet fel, még mindig 72 millió dollárnyi adóssággal rendelkeznek, igaz, ezeket 2026-ig kell teljesíteni, és a Greenidge 6,2 millió dolláros kifizetésre is jogosult.

Emellett a spartanburgi létesítményüknek csak egy részét adták el, még mindig rendelkeznek nagyjából 70 hektár területtel, amelyet az adatközpont növekedése esetén áruba tudnak bocsátani.

Az NYDIG a Stone Ridge Holdings Group égisze alatt működik, és a bitcoin-szolgáltatások széles skáláját kínálja, főleg vállalati, intézményi partnerek számára. Letétkezelés, infrastruktúra, és bányászat mellett pénzügyi szolgáltatások is szerepelnek a palettáján.

A mostani felvásárlás után a cég elmondta, hogy a saját bitcoin-bányászati tevékenységüket is tovább tudják fejleszteni, és nagyobb biztonsággal tudnak működni a kibővített infrastruktúrájuknak köszönhetően.

Az elmúlt két év során számos nagy bányászcég vett fel kölcsönt az NYDIG-től, hogy a működési költségeiket fedezhessék, a hitelfelvételeket a legtöbb esetben pedig a bikapiaci körülményekhez igazították, az emelkedő piachoz.

A medvepiac viszont számos céget nagy kihívás elé állított, és több bányászati vállalkozás esetében nehézségek léptek fel a hiteltörlesztés során.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nem csak a Greenidge használta fedezetként a bányászati létesítményét, a híradások alapján a Core Scientific és az Iris Energy szintén a bányászfelszerelést ajánlotta fel biztosítékként.


Olvastad már? Hogyan reagált a MATIC a Polygon megugró hálózati aktivitására

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!