Saját bitcoin-bányát vásárol a New York Digital Investment Group

-

Dél-Karolina államban jutott hozzá egy bányászlétesítményhez a bitcoin-szolgáltatásokat ajánló NYDIG vállalat.

A Greenidge Generation cég 21,8 millió dolláros adósságát vásárolták fel, és ennek fejében került hozzájuk a bányászati üzletág.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bánya Spartanburgban működik, 44 MW kapacitással, körülbelül 10 hektáros területen.

A felvásárlást a közelmúltban véglegesítették, így a Greenidge a továbbiakban semmiféle tartozással nem rendelkezik az NYDIG irányába.

2023-ban a Greenidge jelentős mértékben tudta csökkenteni az adósságállományát, 85,3 millió dollárnyi hitelt fizetett vissza, így a kötelezettségeinek az 54%-át, több, mint a felét teljesítette.

A cég ennek ellenére nem lélegezhet fel, még mindig 72 millió dollárnyi adóssággal rendelkeznek, igaz, ezeket 2026-ig kell teljesíteni, és a Greenidge 6,2 millió dolláros kifizetésre is jogosult.

Emellett a spartanburgi létesítményüknek csak egy részét adták el, még mindig rendelkeznek nagyjából 70 hektár területtel, amelyet az adatközpont növekedése esetén áruba tudnak bocsátani.

Az NYDIG a Stone Ridge Holdings Group égisze alatt működik, és a bitcoin-szolgáltatások széles skáláját kínálja, főleg vállalati, intézményi partnerek számára. Letétkezelés, infrastruktúra, és bányászat mellett pénzügyi szolgáltatások is szerepelnek a palettáján.

A mostani felvásárlás után a cég elmondta, hogy a saját bitcoin-bányászati tevékenységüket is tovább tudják fejleszteni, és nagyobb biztonsággal tudnak működni a kibővített infrastruktúrájuknak köszönhetően.

Az elmúlt két év során számos nagy bányászcég vett fel kölcsönt az NYDIG-től, hogy a működési költségeiket fedezhessék, a hitelfelvételeket a legtöbb esetben pedig a bikapiaci körülményekhez igazították, az emelkedő piachoz.

A medvepiac viszont számos céget nagy kihívás elé állított, és több bányászati vállalkozás esetében nehézségek léptek fel a hiteltörlesztés során.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nem csak a Greenidge használta fedezetként a bányászati létesítményét, a híradások alapján a Core Scientific és az Iris Energy szintén a bányászfelszerelést ajánlotta fel biztosítékként.


Olvastad már? Hogyan reagált a MATIC a Polygon megugró hálózati aktivitására

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!