A Bitcoin-barát Javier Milei nyerte az argentin elnökválasztást

-

A szavazatok közel 99%-ának megszámlálásával Milei a szavazatok több mint 55%-át nyerte el, közel 3 millió szavazatnyi előnnyel a Bloomberg adatai szerint.

Massa, az ország gazdasági minisztere a szavazatok több mint 90%-ának megszámlálása után – az első hivatalos eredmények kihirdetése előtt – felhívta Mileit, hogy gratuláljon neki a győzelemhez. Milei december 10-én lép hivatalába.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Argentínában a régóta tartó inflációs válság óta forró téma a dél-amerikai országban, mivel az argentin peso az elmúlt 12 hónapban több mint 140%-os éves inflációnövekedést regisztrált.

 Javier Milei
Forrás: Bloomberg

Milei élesen fogalmazta meg kritikáit az ország központi bankjával szemben, átverésnek és „olyan mechanizmusnak nevezve azt, amellyel a politikusok inflációs adóval verik át a jó népet”.

A Bitcoint egy olyan mozgalomként emlegette, amely „a pénz eredeti alkotójához, a magánszektorhoz való visszatérését” célozza.

Ugyanakkor nem jelezte szándékát, hogy a Bitcoint törvényes fizetőeszközzé tenné az országban.

Massa nézetei a pénzről, a bankokról és a kriptopénzekről úgy tűnik, szöges ellentétben állnak Mileiével.

Megválasztása esetén októberben ígéretet tett egy központi banki digitális valuta (CBDC) bevezetésére, hogy „megoldja” Argentína régóta tartó inflációs válságát.

Az argentin elnökválasztás első fordulóját októberben Massa nyerte meg. Ez azonban nem volt elég az elnöki tisztség közvetlen elnyeréséhez, ami a végső, második fordulóba kerülő szavazást váltotta ki.

Előtte Milei augusztusban megnyerte az argentin előválasztást Massával és más jelöltekkel szemben.

Olvastad már? A Bitcoin árfolyam még a kriptósokat is meglepte, de itt van még 4 másik érme

Kiemelet kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!