A Mastercard együttműködik a Feedzai AI céggel a kripto átverések visszaszorítása érdekében

-

A Mastercard intenzívebbé teszi erőfeszítéseit a kriptotőzsdéken belüli csalások azonosítására és megelőzésére.

A Mastercard bejelentette, hogy partnerséget kötött a Feedzai nevű szabályozó technológiai platformmal, amely a mesterséges intelligenciát használja ki az online pénzmosás és a kripto átverések elleni küzdelemben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Mastercard és a Feedzai a mesterséges intelligenciát használja fel a kripto csalások felderítésére

Ezen együttműködés révén a Feedzai közvetlenül integrálódni fog a Mastercard
CipherTrace Armada platformjába, amelynek célja, hogy segítse a bankokat a több mint 6000 kriptotőzsdéről származó tranzakciók csalás, pénzmosás és gyanús tevékenységek nyomon követésében.

A hagyományos API-használattal ellentétben a Feedzai a CipherTrace Armada-t közvetlenül a technológiájába ágyazza be, lehetővé téve a valós idejű riasztásokat a megkérdőjelezhető kriptotranzakciókról.

A Feedzai vezérigazgatója, Nuno Sebastio hangsúlyozta, hogy a partnerség javíthatja a csalások felderítését, védi a fogyasztókat, és azonosítja a potenciális pénzmosási és futtatói számlákat – azokat a számlákat, amelyeket a csalók illegális pénzek tisztára mosására használnak.

A Feedzai évente több mint 1,7 billió dollár értékű tranzakciókat elemez

A Feedzai adatai szerint jelenleg a csalási tranzakciók körülbelül 40%-a olyan pénzmozgást jelent, amely közvetlenül egy bankszámláról egy kriptotőzsdére irányul.

A Mastercard az együttműködés révén hozzáférhet a Feedzai mesterséges intelligencia képességeihez, ami lehetővé teszi a gyanús tranzakciók gyors azonosítását és blokkolását, miközben a törvényes tranzakciókat is felismeri.

A Feedzai RiskOps platformja évente összesen több mint 1,7 billió dollár értékű tranzakciót elemez, a cég pedig közel 100 szabadalommal rendelkezik technológiájának védelmére.

Sebastio kiemelte egyes bankok gyakori mulasztását, mondván, hogy sokan csak a kriptotéren belül elismert és szabályozott szervezeteket érintő tranzakciókat blokkolják, másokat pedig figyelmen kívül hagynak.


Olvastad már? A Shibarium új funkciót vezetett be

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

3 alulértékelt token 10-szeres emelkedésért idén!

Prémium A kriptopénzek piaca ezen a héten fokozott áringadozást mutatott, ami rávilágított a kriptopénz területen a vételi és eladási nyomás növekedésére. Emellett a top tokenek sikeresen újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!