A Fidelity is kérvényezte egy Ethereum ETF indítását, tudhatnak valamit, amit mi nem?

-

A BlackRock, a világ legnagyobb befektetési vállalata a napokban adta be egy Ethereum ETF indításához a kérelmet, a Fidelity pedig szinte azonnal követte.

A nagy befektetési vállalatok egymás után teszik le a voksukat a kriptopénzek mellett, és a várakozások alapján a különböző termékeik hamarosan zöld utat kaphatnak az USA hatóságaitól.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindkét cég beadott egy spot bitcoin ETF kérelmet is, még a nyáron, és az elemzők szerint már akár januárban elfogadhatják valamelyiket.

A Fidelity 4,5 billió dollárnyi vagyont kezel, míg a BlackRock 8 billióval számít a világ legnagyobbjának.

Az ether árfolyama mindenesetre nem nagyon mozdult meg a hírek hatására, még mindig a 2000 dollár alatti sávban mozog.

A kereskedők vélhetően profitot realizáltak, mikor a 2100 dolláros szint meghódítása nem sikerült, és az árfolyam ismét lejtmenetbe fordult.

Panaszra persze nincsen ok, hiszen az októberi legalacsonyabb árhoz viszonyítva most is 28%-os hozamnak örülhetnek a kereskedők.

A mostani visszahúzódás ellenére az ether jól járt a teljes piacra kiterjedő rali során, hiszen a bitcoin ETF-et övező optimista várakozások is felfelé hajtották az árát, csakúgy, mint a makrogazdasági adatok, a Fed kamatemelési trendjének a lehetséges vége.

Emellett egyre több nagy vagyonkezelő jelenti be, hogy saját Ethereum ETF-et indítana.

Ebből a szempontból a 28%-os emelkedés majdnem szerénynek mondható, hiszen a bitcoin ugyanebben a periódusban 45%-ot erősödött.

ethereum
Forrás: Glassnode

A visszafogottabb növekedés hátterében egyes elemzők szerint az állhat, hogy az ether ETF termékekre esetleg nem lesz nagy igény az USA-ban, hiszen a közelmúltban indult határidős termékek sem nagyon mozgatták meg a befektetők fantáziáját.

A grafikont megfigyelve látható, hogy a 2100 dolláros szint erős ellenállásként szerepel, de ha a bikák meg tudnák hódítani, akkor technikai elemzési szempontból 3600 dollárig szabad az út.

Ethereum
Forrás: tradingview.com

A mostani szintek viszonylag erős támaszként szolgálhatnak, főleg, ha a makrogazdasági faktorok nem változnak, és az ETF-et övező várakozások továbbra is optimisták maradnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Amennyiben az amerikai kötvénypiaci hozamok az Ethereum staking hozamának a szintje, 4% alá csökkennek, márpedig az elemzői várakozások szerint a Fed ez alá mehet a közeljövőben, akkor az ether ismét vonzó befektetési lehetőségként szerepelhet a nagy többség szemében.

Olvastad már? Elkezdődött a spot Ethereum ETF token égetése, tízszeresére nőhet az árfolyam?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!