Milyen indikátorokat figyelnek a defi kereskedők, hogy elkapják a bikapiac indulását?

-

2020-ban a szárnyait bontogató defi szektor 1 milliárd dolláros kapitalizációról 100 milliárdig növekedett, a kereskedők pedig pontosan tudják, hogy mire érdemes odafigyelni, hogy a következő bikapiacot is nagy valószínűséggel el tudják kapni.

A terület az egyik legnépszerűbbnek számít a kriptopiacon belül, és egyben a legvolatilisebb is, a kereskedők nagy örömére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


2021-ben a 100 milliárdos szektor 40 milliárdig zsugorodott, a volatilitása pedig hatalmas, mégis vannak bizonyos módszerek, amelyekkel nagyobb sikerre számítanak a felhasználók.

Három indikátorra érdemes odafigyelni, a teljes lekötött tőkére, az egyes protokollok jutalék-bevételeire, valamint az aktív tárcák számára.

Ezek figyelembe vételével lehetségessé válik, hogy a kereskedők észrevegyék, hogy emelkedés vagy esés várható-e?

A lekötött tőke változása

A defi ökoszisztéma egyik fontos mutatója a protokollokban lekötött tőke mennyisége.

Mikor ez az érték növekszik, akkor azt az aktivitás, az igény növekedésének, és egyben a bikapiac lehetséges kezdetének tekintik.

2023-ban az év eleje óta emelkedik ez a mutató, összesen 7 milliárd dollárral többet fektettek be a felhasználók január óta, így az összesített érték meghaladja a 45 milliárd dollárt.

defi
kriptopiac TVL. Forrás: DefiLlama

A jutalék-bevétel növekedése

A protokollok használatáért díjat kell fizetni, mivel a tranzakciók közvetlenül a blokkláncon kerülnek rögzítésre, közvetítő vagy harmadik fél nélkül.

Mikor ezek a díjak emelkednek, a kereskedők úgy vélik, hogy növekszik a felhasználói érdeklődés a defi és a blokkláncok iránt, és ez összességében áremelkedéshez vezethet.

Az elmúlt harminc nap során a 16 legnagyobb blokklánc mindegyikén növekedtek a jutalékok.

Az Ethereum esetén, éves átlagban számolva 2,2 milliárd dollárnak felel meg a jelenlegi havi jutalékok mértéke.

defi
Layer-1 blokklánc díjak Forrás: TokenTerminal

Az aktív tárcák száma

A kriptopiac egyik legegyértelműbb mérőszáma azoknak a tárcáknak a száma, amelyek nullánál nagyobb egyenleget tartalmaznak.

Mikor az ilyen tárcák száma emelkedik, az szintén a bikapiac közeledtére utalhat, hiszen azt mutatja, hogy egyre több felhasználó lép be a területre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez az indikátor viszonylag megbízhatónak számít, hiszen a felhasználók többnyire akkor vesznek meg egy tokent, ha hisznek a mögötte lévő projektben, vagy épen aktívan használják azt.

Ha a defi szektor aktív címeinek a számát megvizsgáljuk, akkor azt látjuk, hogy 1,1 millió ilyent találunk. 2020-ban viszont alig 267 ezer létezett, azóta növekedett ekkorát.

Forrás: Glassnode

A defi szektor a jelek szerint magához tért a Terra ökoszisztéma bedőlése után, de ez nem azt jelenti, hogy a volatilitása lecsökkent!

A bikapiacra utaló jeleket továbbra is érdemes figyelemmel kísérni, hiszen ezekből leszűrhető a defi általános állapota, és az is lehet, hogy korán észre lehet venni majd a következő bikapiac érkezését.


Olvastad már? Elkezdődött a spot Ethereum ETF token égetése, tízszeresére nőhet az árfolyam?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

3 alulértékelt token 10-szeres emelkedésért idén!

Prémium A kriptopénzek piaca ezen a héten fokozott áringadozást mutatott, ami rávilágított a kriptopénz területen a vételi és eladási nyomás növekedésére. Emellett a top tokenek sikeresen újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!