Milyen indikátorokat figyelnek a defi kereskedők, hogy elkapják a bikapiac indulását?

-

2020-ban a szárnyait bontogató defi szektor 1 milliárd dolláros kapitalizációról 100 milliárdig növekedett, a kereskedők pedig pontosan tudják, hogy mire érdemes odafigyelni, hogy a következő bikapiacot is nagy valószínűséggel el tudják kapni.

A terület az egyik legnépszerűbbnek számít a kriptopiacon belül, és egyben a legvolatilisebb is, a kereskedők nagy örömére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


2021-ben a 100 milliárdos szektor 40 milliárdig zsugorodott, a volatilitása pedig hatalmas, mégis vannak bizonyos módszerek, amelyekkel nagyobb sikerre számítanak a felhasználók.

Három indikátorra érdemes odafigyelni, a teljes lekötött tőkére, az egyes protokollok jutalék-bevételeire, valamint az aktív tárcák számára.

Ezek figyelembe vételével lehetségessé válik, hogy a kereskedők észrevegyék, hogy emelkedés vagy esés várható-e?

A lekötött tőke változása

A defi ökoszisztéma egyik fontos mutatója a protokollokban lekötött tőke mennyisége.

Mikor ez az érték növekszik, akkor azt az aktivitás, az igény növekedésének, és egyben a bikapiac lehetséges kezdetének tekintik.

2023-ban az év eleje óta emelkedik ez a mutató, összesen 7 milliárd dollárral többet fektettek be a felhasználók január óta, így az összesített érték meghaladja a 45 milliárd dollárt.

defi
kriptopiac TVL. Forrás: DefiLlama

A jutalék-bevétel növekedése

A protokollok használatáért díjat kell fizetni, mivel a tranzakciók közvetlenül a blokkláncon kerülnek rögzítésre, közvetítő vagy harmadik fél nélkül.

Mikor ezek a díjak emelkednek, a kereskedők úgy vélik, hogy növekszik a felhasználói érdeklődés a defi és a blokkláncok iránt, és ez összességében áremelkedéshez vezethet.

Az elmúlt harminc nap során a 16 legnagyobb blokklánc mindegyikén növekedtek a jutalékok.

Az Ethereum esetén, éves átlagban számolva 2,2 milliárd dollárnak felel meg a jelenlegi havi jutalékok mértéke.

defi
Layer-1 blokklánc díjak Forrás: TokenTerminal

Az aktív tárcák száma

A kriptopiac egyik legegyértelműbb mérőszáma azoknak a tárcáknak a száma, amelyek nullánál nagyobb egyenleget tartalmaznak.

Mikor az ilyen tárcák száma emelkedik, az szintén a bikapiac közeledtére utalhat, hiszen azt mutatja, hogy egyre több felhasználó lép be a területre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez az indikátor viszonylag megbízhatónak számít, hiszen a felhasználók többnyire akkor vesznek meg egy tokent, ha hisznek a mögötte lévő projektben, vagy épen aktívan használják azt.

Ha a defi szektor aktív címeinek a számát megvizsgáljuk, akkor azt látjuk, hogy 1,1 millió ilyent találunk. 2020-ban viszont alig 267 ezer létezett, azóta növekedett ekkorát.

Forrás: Glassnode

A defi szektor a jelek szerint magához tért a Terra ökoszisztéma bedőlése után, de ez nem azt jelenti, hogy a volatilitása lecsökkent!

A bikapiacra utaló jeleket továbbra is érdemes figyelemmel kísérni, hiszen ezekből leszűrhető a defi általános állapota, és az is lehet, hogy korán észre lehet venni majd a következő bikapiac érkezését.


Olvastad már? Elkezdődött a spot Ethereum ETF token égetése, tízszeresére nőhet az árfolyam?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!