Anthony Pompliano, a New York-i Morgan Creek Digital vagyonkezelője szerint a bitcoin összértéke akár 10-15-szörös növekedést is mutathat az elkövetkezendő 15 hónap során.

Elmondta, hogy a befektetők vagyonának 1-10%-át javasolja bitcoinba fektetni. Pompliano – akinek portfóliójában 50%-ot tesznek ki a kriptopénzek – szerint mindenki jól járhat, ha a 11 éves pénzügyi eszközbe teszi vagyonát.

Vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, mindössze 3 lépésben. Szülinapi akció a CoinCashnél, 33 új DeFi token, most extra 3%-ot küldünk ajándékba.

A bitcoin kilátásai

A bitcoin növekedését elsődlegesen a Fed laza pénzügypolitikája indíthatja be. Az USA központi bankja áprilisban közel nullára csökkentette a kamatokat, hogy felpörgesse a gazdaságot. A Fed nemrég azt nyilatkozta, hogy az előrelátható jövőben nem emelnek a kamatokon.

Az USA 3 billió dolláros gazdaságélénkítése még több hátszelet adhat a bitcoinnak. Ennek következtében 2020 elejétől fogva 75%-ot emelkedett a Fed vagyoni mérlege. Emellett bejelentették, hogy az inflációs célt 2% fölé emelik.

Forrás: FRED

„Az átlagbefektető tart az inflációtól, attól függetlenül, hogy bekövetkezik-e vagy sem. A félelem miatt hatalmas mennyiségű tőke áramlik az alacsony inflációjú eszközökbe (arany, bitcoin, ingatlan)”.

„A Fed árfolyammanipulációja és az infláció miatti aggodalmak következtében az arany és a bitcoin messze lenyomta az értékpapír- és egyéb árucikkpiacokat.”

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

A vagyonkezelők és cégek kereslete

A bitcoin egy év alatt közel 50%-ot emelkedett. Pompliano szerint további növekedés várható, ugyanis egyre emelkedik az intézményi befektetők érdeklődése is.

A 3,3 billió dollár értékű Fidelity Investments 1-5%-os bitcoinallokációt javasol bármilyen portfólióba.

Mindeközben a 10 milliárd dollár értékű Stone Ridge vagyonkezelő felfedte, hogy 15 millió dollár értékű bitcoinvagyonnal rendelkezik. Paul Tudor Jones milliárdos befektető 22 milliárdos vagyonának 1-2%-át fektette határidős bitcoinügyletekbe. Emellett több nyugdíjalap is érdeklődik a kriptopénz iránt.

Pompliano elmondta, hogy egyre több cég vásárol bitcoint biztosítékként. Köztük szerepel a MicroStrategy, egy 1,2 milliárd dollár értékű cég, amely 500 millió dolláros készpénzállományának 85%-át bitcoinba fektette, valamint a Square fizetési szolgáltató, amely a múlt héten 50 millió dollár értékben vásárolt bitcoint.

„Hatalmas a kereslet, és úgy tűnik 2021 első felében ennek növekedése még jobban felgyorsulhat.”

A vagyonkezelő a bitcoin lehetséges készlet sokkjáról is beszélt. Mivel a maximális készlet 21 millió, amelyből 18,4 millió már forgalomban van, így a növekvő kereslet miatt kialakult készlethiány még tovább növelheti az árfolyamot.

„Alapesetben 10-szeres megtérülést várok 100.000 dolláron, de akár 250.000 dolláros árfolyamot is elképzelhetőnek tartok.”

Olvastad már? Raoul Pal szerint 2025-re 1 millió dollár lehet a bitcoin árfolyama

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.