A Fidelity Investments a vagyonkezelés és kereskedési szolgáltatások mellett különböző cikkekkel és kérdőívekkel is támogatja a kriptoszférát.

A cikkek és kérdőívek célja, hogy felmérjék a bitcoin szerepét a Wall Streeten, ugyanis eddig távol álltak a bitcoin technológiájától.

A legutóbbi kérdőívből például kiderült, hogy a legtöbb amerikai és európai befektető legalább egy dolgot érdekesnek talál a digitális eszközökben.

A cikk emellett felfedte, hogy az intézmények legalább 10%-a birtokol ethereumot vagy bitcoint valamilyen formában.

Október 13-án adták ki legújabb kriptopénzjelentésüket, amelyben kiemelték a bitcoin szerepét mint alternatív befektetési és portfólióoptimizációs eszköz.

A cikk csupán egy dokumentum a sok körül, amellyel a Fidelity próbálja meggyőzni a Wall Street-i befektetőket a bitcoinról.

Bitcoin mint alternatív befektetés

A Fidelity észrevette, hogy a hírek ellenére a bitcoin 30 napos mozgása nem követi az olyan piacokat, mint az amerikai tőzsdék, magas kamatú kötvények, arany és feltörekvő gazdaságok.

Kérdéses, hogy ez az irány folytatódhat-e, de úgy vették észre, hogy a rövid távú korrelációk az arany és a részvényekkel „hosszabb időtávon megtörnek.”

Emellett a bitcoin esetén megfigyelhető „a hagyományos piacok vezette jelenség”, amely eltér az összes többi jelentős piactól. A legtöbb befektető a „HODL” stratégiát követi, így a bitcoinpiacok eltérnek a többitől.

A 2 billió dolláros vagyonkezelő emellett úgy észlelte, hogy az 1-3%-ban bitcoint is tartalmazó portfóliók jobb megtérülést és Sharp arányokat hoztak, mint amik nem birtokoltak bitcoint.

Ezt a tényt már éve óta tudni lehetett, de még jobban alátámasztja, hogy egy ilyen nagy cég is beállt mögé.

„A bitcoin alapjait nem rázta meg a koronavírus okozta gazdasági válság. A bitcoin egyedi abban a tekintetben, hogy jelentősen befolyásolja az árfolyamot a hagyományos befektetők véleménye és kihasználhatja, hogy megváltoztak a befektetők szokások a hagyományos piacokon. Emellett az elkövetkező 10 év során lehetővé teszi a vagyoni átáramlást az Y generáció számára.”

Ezek az érvek hasonlítanak a Square fintechóriás legutóbbi cikkére, amelyben bejelentették, hogy 50 millió dollárnyi bitcoint vásárolnak biztosítási szándékkal. Ezzel a Square készpénzállományának 1%-át költik bitcoinvásárlásra.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Több okunk lehet a bitcoinvásárlásra, mint valaha

A cikk kiemelte, hogy egyre több okunk lehet a bitcoinvásárlásra, ugyanis az intézményeknek is biztosítékot kell keresniük egy esetleges összeomlás esetén, és el kell érniük bizonyos megtérülési célokat.

Andrew Kang vagyonkezelő korábban elmondta, hogy a bitcoin stabilizálásával, a kamatok esésével, az infláció esésével és egyéb tényezők mellett a Wall Streetnek is egyre több oka lehet a bitcoinvásárlásra.

Olvastad már? Újabb milliárdos gondolja úgy, hogy a defi lesz a pénz jövője

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!