A 2 billió dollár értékű Fidelity vagyonkezelő kiadta legújabb bitcoin jelentését

-

A Fidelity Investments a vagyonkezelés és kereskedési szolgáltatások mellett különböző cikkekkel és kérdőívekkel is támogatja a kriptoszférát.
A cikkek és kérdőívek célja, hogy felmérjék a bitcoin szerepét a Wall Streeten, ugyanis eddig távol álltak a bitcoin technológiájától.

A legutóbbi kérdőívből például kiderült, hogy a legtöbb amerikai és európai befektető legalább egy dolgot érdekesnek talál a digitális eszközökben.
A cikk emellett felfedte, hogy az intézmények legalább 10%-a birtokol ethereumot vagy bitcoint valamilyen formában.
Október 13-án adták ki legújabb kriptopénzjelentésüket, amelyben kiemelték a bitcoin szerepét mint alternatív befektetési és portfólióoptimizációs eszköz.
A cikk csupán egy dokumentum a sok körül, amellyel a Fidelity próbálja meggyőzni a Wall Street-i befektetőket a bitcoinról.

Bitcoin mint alternatív befektetés

A Fidelity észrevette, hogy a hírek ellenére a bitcoin 30 napos mozgása nem követi az olyan piacokat, mint az amerikai tőzsdék, magas kamatú kötvények, arany és feltörekvő gazdaságok.
Kérdéses, hogy ez az irány folytatódhat-e, de úgy vették észre, hogy a rövid távú korrelációk az arany és a részvényekkel „hosszabb időtávon megtörnek.”
Emellett a bitcoin esetén megfigyelhető „a hagyományos piacok vezette jelenség”, amely eltér az összes többi jelentős piactól. A legtöbb befektető a „HODL” stratégiát követi, így a bitcoinpiacok eltérnek a többitől.


A 2 billió dolláros vagyonkezelő emellett úgy észlelte, hogy az 1-3%-ban bitcoint is tartalmazó portfóliók jobb megtérülést és Sharp arányokat hoztak, mint amik nem birtokoltak bitcoint.
Ezt a tényt már éve óta tudni lehetett, de még jobban alátámasztja, hogy egy ilyen nagy cég is beállt mögé.

„A bitcoin alapjait nem rázta meg a koronavírus okozta gazdasági válság. A bitcoin egyedi abban a tekintetben, hogy jelentősen befolyásolja az árfolyamot a hagyományos befektetők véleménye és kihasználhatja, hogy megváltoztak a befektetők szokások a hagyományos piacokon. Emellett az elkövetkező 10 év során lehetővé teszi a vagyoni átáramlást az Y generáció számára.”

Ezek az érvek hasonlítanak a Square fintechóriás legutóbbi cikkére, amelyben bejelentették, hogy 50 millió dollárnyi bitcoint vásárolnak biztosítási szándékkal. Ezzel a Square készpénzállományának 1%-át költik bitcoinvásárlásra.

Több okunk lehet a bitcoinvásárlásra, mint valaha

A cikk kiemelte, hogy egyre több okunk lehet a bitcoinvásárlásra, ugyanis az intézményeknek is biztosítékot kell keresniük egy esetleges összeomlás esetén, és el kell érniük bizonyos megtérülési célokat.
Andrew Kang vagyonkezelő korábban elmondta, hogy a bitcoin stabilizálásával, a kamatok esésével, az infláció esésével és egyéb tényezők mellett a Wall Streetnek is egyre több oka lehet a bitcoinvásárlásra.

Olvastad már? Újabb milliárdos gondolja úgy, hogy a defi lesz a pénz jövője

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!