Az eToro kutatása alapján a kriptoeszközök árfolyama általában egy hétig szárnyal egy nagy hír megjelenése után.

Az eToro brókerplatform kiadta 2020 harmadik negyedévi jelentését a kriptopiacokról.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

A „Mi mozgatja a kriptoeszközök értékét” című cikk azt tárgyalja, hogy milyen tényezők állhatnak a kriptopénzek áremelkedése mögött.

A 15 „legnagyobb fejlemény”, amely kihat a kriptoeszközök értékére, az egyesülések, feleződések, társulások, kamatoztatások és bejelentések. A kutatók kielemezték, hogy az adott eszközök hogyan teljesítenek egy órával, egy nappal és egy héttel a hír megjelenése után.

Mennyi idő kell egy jó hír után az áremelkedéshez?

Az eToro és a The Tie adatai alapján a kriptoeszközök értékei általában egy héttel egy hír megjelenése után emelkednek a legnagyobb mértékben.

A bejelentés utáni első órában 0,5% az emelkedés, amely nem meglepő, hiszen idő kell ahhoz, hogy a hír elterjedjen.

A bejelentés első napján általában 0,8-1,3%-os emelkedés várható, nem meglepő, hogy egy nappal a hír megjelenése és terjedése után ilyen mértékű a növekedés.

Egy héttel a bejelentés után általában 2-8,2% közötti növekedés várható.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Mi okozza a legnagyobb emelkedést?

Rövid távon az egyesülések és felvásárlások okozzák a legnagyobb emelkedést, a feleződések, társulások és kamatozások bejelentése általában elmarad a napi, órás és heti teljesítményben.

Forrás: eToro

Az eToro kutatói emellett észrevették, hogy a felvásárlások és egyesülések általában 90%-os eséllyel okoznak áremelkedést egyhetes időtávban.

„Az egyesülések és felvásárlások lenyűgöző, 90%-os eséllyel eredményeznek pozitív emelkedést egyhetes távlatban, átlagosan 8,32%-os megtérüléssel. Ennek az lehet az oka, hogy a legtöbb ilyen jellegű hír szigorúan őrzött titok, és ezek bejelentése további értéket ad a hálózatoknak.”

Forrás: eToro
Az adatszivárgások elkerülése

Az eToro harmadik negyedéves jelentése a hagyományos befektetők helyett valószínűleg hasznosabb lehet az intézményi és hivatásos befektetőknek.

Azonban az adatok egyedi betekintést nyújthatnak abba, hogyan befolyásolhatják az ilyen alapvető dolgok egy kriptopénz árfolyamát.

Ráadásul az is kiderült, hogy a tőzsdék, projektek és egyéb vállalkozások sokkal óvatosabbak a bejelentések és fejlesztések kiszivárgása kapcsán.

A cikk szerint a projektekhez köthető bejelentések általában jelentősen kihatnak az árfolyamra, tehát kritikus, hogy a cégek ne szivárogtassák ki idő előtt a híreket, hogy elkerüljék a piaci manipulációt.

Olvastad már? Ezért aggódik a Bank of England kormányzója a bitcoin miatt

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂