Ezért aggódik a Bank of England kormányzója a bitcoin miatt

-

Andrew Bailey, a Bank of England (BoE) kormányzója már régóta kritizálja a bitcoint és a kriptopénzeket, sokszor negatív fényben beszél a digitális eszközök értékéről.
Most ismét belekezdett, elmondta, hogy „nagyon aggódik” azon emberek miatt, akik bitcoint vásárolnak utalási szándékkal, mivel nagyon instabil az árfolyama.

Bailey szerint a bitcoin lényegében értéktelen, és a hatalmas összpiaci értéke csupán „külsős értékek” miatt jött össze.
Pár hónapja elmondta, hogy a bitcoinnak „semmi köze a pénzhez”, hozzátéve, hogy megfelelő szabályozások mellett a stabilcoinokban lát lehetőségeket.

A BoE kormányzója „nagyon aggódik” a bitcoin miatt

A Reuters egyik nemrég megjelent cikke alapján a Bank of England kormányzója kifejezetten ideges amiatt, hogy emberek bitcoint használnak utalási célokra.
Szerinte a vezető kriptopénz folyamatosan változó értéke miatt ez egy nagyon kockázatos dolog, hozzátéve, hogy véleménye szerint teljesen értéktelen.
Egy kérdezz-felelek során elmondta:

„Őszintén mondom, nem látom, hogy a bitcoinnak valós értéke lenne… Csupán külsős okok miatt van értéke, vagyis azért, mert az emberek akarnak belőle.”

Ez nem túl meglepő fordulat Bailey álláspontja kapcsán. Korábban is elmondta, hogy a bitcoin és társai „alkalmatlanok a fizetések és tranzakciók világában.”

Ezt gondolja a BoE a stabilcoinokról

Annak ellenére, hogy a bitcoin nem hozzá lázba, Bailey nem ellenzi az összes kriptopénzt. Korábban elmondta, a stabilcoinokban lát lehetőségeket.
Azonban szerinte csak akkor válhatnak a fiat valuták alternatívájává, ha hasonló szabályozásokat kapnak.

„Ahhoz, hogy a stabilcoinok elterjedjenek mint fizetési eszköz, hasonló szabályokat kell kivetni rájuk, mint az egyéb fizetési eszközökre.”

Elképzelhető, hogy idővel a decentralizált stabilcoinok és egyéb kriptopénzek is széles körben elterjednek mint fizetőeszköz, de több központi bank is a fiat pénzek digitalizált verziója iránt érdeklődik.
A Bloomberg Terminal a téma kapcsán nemrég kiadott egy cikket „Lagarde: az Európai Központi Bank komolyan gondolkodni kezdett a digitális eurón” címmel.

Olvastad már? Defitokeneket tesz elérhetővé a magyar CoinCash kriptováltó születésnapja alkalmából

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!