Ezért aggódik a Bank of England kormányzója a bitcoin miatt

-

Andrew Bailey, a Bank of England (BoE) kormányzója már régóta kritizálja a bitcoint és a kriptopénzeket, sokszor negatív fényben beszél a digitális eszközök értékéről.
Most ismét belekezdett, elmondta, hogy „nagyon aggódik” azon emberek miatt, akik bitcoint vásárolnak utalási szándékkal, mivel nagyon instabil az árfolyama.

Bailey szerint a bitcoin lényegében értéktelen, és a hatalmas összpiaci értéke csupán „külsős értékek” miatt jött össze.
Pár hónapja elmondta, hogy a bitcoinnak „semmi köze a pénzhez”, hozzátéve, hogy megfelelő szabályozások mellett a stabilcoinokban lát lehetőségeket.

A BoE kormányzója „nagyon aggódik” a bitcoin miatt

A Reuters egyik nemrég megjelent cikke alapján a Bank of England kormányzója kifejezetten ideges amiatt, hogy emberek bitcoint használnak utalási célokra.
Szerinte a vezető kriptopénz folyamatosan változó értéke miatt ez egy nagyon kockázatos dolog, hozzátéve, hogy véleménye szerint teljesen értéktelen.
Egy kérdezz-felelek során elmondta:

„Őszintén mondom, nem látom, hogy a bitcoinnak valós értéke lenne… Csupán külsős okok miatt van értéke, vagyis azért, mert az emberek akarnak belőle.”

Ez nem túl meglepő fordulat Bailey álláspontja kapcsán. Korábban is elmondta, hogy a bitcoin és társai „alkalmatlanok a fizetések és tranzakciók világában.”

Ezt gondolja a BoE a stabilcoinokról

Annak ellenére, hogy a bitcoin nem hozzá lázba, Bailey nem ellenzi az összes kriptopénzt. Korábban elmondta, a stabilcoinokban lát lehetőségeket.
Azonban szerinte csak akkor válhatnak a fiat valuták alternatívájává, ha hasonló szabályozásokat kapnak.

„Ahhoz, hogy a stabilcoinok elterjedjenek mint fizetési eszköz, hasonló szabályokat kell kivetni rájuk, mint az egyéb fizetési eszközökre.”

Elképzelhető, hogy idővel a decentralizált stabilcoinok és egyéb kriptopénzek is széles körben elterjednek mint fizetőeszköz, de több központi bank is a fiat pénzek digitalizált verziója iránt érdeklődik.
A Bloomberg Terminal a téma kapcsán nemrég kiadott egy cikket „Lagarde: az Európai Központi Bank komolyan gondolkodni kezdett a digitális eurón” címmel.

Olvastad már? Defitokeneket tesz elérhetővé a magyar CoinCash kriptováltó születésnapja alkalmából

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Chainlink (LINK) technikai elemzés 05.20.

Prémium Chainlink (LINK) A token rendkívüli erőt mutat, mivel úgy tűnik, hogy a bikák kapituláltak a múlt héten bekövetkezett bikás visszapattanást követő rallyt követően. A volumen konzisztens volt,...

Hogyan alakul az Ethereum jövője?

Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin számos fejlesztést javasolt a hálózat javítása érdekében, és a javasolt változtatások célja olyan problémák kezelése, mint a blokkjutalom kérdése, a...

A 5thScape előértékesítése hamarosan megérinti a 6 millió dollárt

A szakértők szerint ez a kriptó hozhatja el számodra a következő 100-szoros megtérülést. A 5thScape a virtuális szórakoztatás világának egyik legjobb újdonsága. Ez a szokatlan kezdeményezés...

A Solana 91 millió napi tranzakcióval vezet, megelőzi az Ethereum-ot

A Solana bebizonyította, hogy a nagy blokkláncok közül a leggyorsabb, egyetlen nap alatt elképesztő 91 millió tranzakciót dolgozott fel. A CoinGecko frissítése szerint április 6-án a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!