Andrew Bailey, a Bank of England (BoE) kormányzója már régóta kritizálja a bitcoint és a kriptopénzeket, sokszor negatív fényben beszél a digitális eszközök értékéről.

Most ismét belekezdett, elmondta, hogy „nagyon aggódik” azon emberek miatt, akik bitcoint vásárolnak utalási szándékkal, mivel nagyon instabil az árfolyama.

Vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, mindössze 3 lépésben. Szülinapi akció a CoinCashnél, 33 új DeFi token, most extra 3%-ot küldünk ajándékba.

Bailey szerint a bitcoin lényegében értéktelen, és a hatalmas összpiaci értéke csupán „külsős értékek” miatt jött össze.

Pár hónapja elmondta, hogy a bitcoinnak „semmi köze a pénzhez”, hozzátéve, hogy megfelelő szabályozások mellett a stabilcoinokban lát lehetőségeket.

A BoE kormányzója „nagyon aggódik” a bitcoin miatt

A Reuters egyik nemrég megjelent cikke alapján a Bank of England kormányzója kifejezetten ideges amiatt, hogy emberek bitcoint használnak utalási célokra.

Szerinte a vezető kriptopénz folyamatosan változó értéke miatt ez egy nagyon kockázatos dolog, hozzátéve, hogy véleménye szerint teljesen értéktelen.

Egy kérdezz-felelek során elmondta:

„Őszintén mondom, nem látom, hogy a bitcoinnak valós értéke lenne… Csupán külsős okok miatt van értéke, vagyis azért, mert az emberek akarnak belőle.”

Ez nem túl meglepő fordulat Bailey álláspontja kapcsán. Korábban is elmondta, hogy a bitcoin és társai „alkalmatlanok a fizetések és tranzakciók világában.”

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Ezt gondolja a BoE a stabilcoinokról

Annak ellenére, hogy a bitcoin nem hozzá lázba, Bailey nem ellenzi az összes kriptopénzt. Korábban elmondta, a stabilcoinokban lát lehetőségeket.

Azonban szerinte csak akkor válhatnak a fiat valuták alternatívájává, ha hasonló szabályozásokat kapnak.

„Ahhoz, hogy a stabilcoinok elterjedjenek mint fizetési eszköz, hasonló szabályokat kell kivetni rájuk, mint az egyéb fizetési eszközökre.”

Elképzelhető, hogy idővel a decentralizált stabilcoinok és egyéb kriptopénzek is széles körben elterjednek mint fizetőeszköz, de több központi bank is a fiat pénzek digitalizált verziója iránt érdeklődik.

A Bloomberg Terminal a téma kapcsán nemrég kiadott egy cikket „Lagarde: az Európai Központi Bank komolyan gondolkodni kezdett a digitális eurón” címmel.

Olvastad már? Defitokeneket tesz elérhetővé a magyar CoinCash kriptováltó születésnapja alkalmából

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂