Ezért aggódik a Bank of England kormányzója a bitcoin miatt

-

Andrew Bailey, a Bank of England (BoE) kormányzója már régóta kritizálja a bitcoint és a kriptopénzeket, sokszor negatív fényben beszél a digitális eszközök értékéről.
Most ismét belekezdett, elmondta, hogy „nagyon aggódik” azon emberek miatt, akik bitcoint vásárolnak utalási szándékkal, mivel nagyon instabil az árfolyama.

Bailey szerint a bitcoin lényegében értéktelen, és a hatalmas összpiaci értéke csupán „külsős értékek” miatt jött össze.
Pár hónapja elmondta, hogy a bitcoinnak „semmi köze a pénzhez”, hozzátéve, hogy megfelelő szabályozások mellett a stabilcoinokban lát lehetőségeket.

A BoE kormányzója „nagyon aggódik” a bitcoin miatt

A Reuters egyik nemrég megjelent cikke alapján a Bank of England kormányzója kifejezetten ideges amiatt, hogy emberek bitcoint használnak utalási célokra.
Szerinte a vezető kriptopénz folyamatosan változó értéke miatt ez egy nagyon kockázatos dolog, hozzátéve, hogy véleménye szerint teljesen értéktelen.
Egy kérdezz-felelek során elmondta:

„Őszintén mondom, nem látom, hogy a bitcoinnak valós értéke lenne… Csupán külsős okok miatt van értéke, vagyis azért, mert az emberek akarnak belőle.”

Ez nem túl meglepő fordulat Bailey álláspontja kapcsán. Korábban is elmondta, hogy a bitcoin és társai „alkalmatlanok a fizetések és tranzakciók világában.”

Ezt gondolja a BoE a stabilcoinokról

Annak ellenére, hogy a bitcoin nem hozzá lázba, Bailey nem ellenzi az összes kriptopénzt. Korábban elmondta, a stabilcoinokban lát lehetőségeket.
Azonban szerinte csak akkor válhatnak a fiat valuták alternatívájává, ha hasonló szabályozásokat kapnak.

„Ahhoz, hogy a stabilcoinok elterjedjenek mint fizetési eszköz, hasonló szabályokat kell kivetni rájuk, mint az egyéb fizetési eszközökre.”

Elképzelhető, hogy idővel a decentralizált stabilcoinok és egyéb kriptopénzek is széles körben elterjednek mint fizetőeszköz, de több központi bank is a fiat pénzek digitalizált verziója iránt érdeklődik.
A Bloomberg Terminal a téma kapcsán nemrég kiadott egy cikket „Lagarde: az Európai Központi Bank komolyan gondolkodni kezdett a digitális eurón” címmel.

Olvastad már? Defitokeneket tesz elérhetővé a magyar CoinCash kriptováltó születésnapja alkalmából

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

Az OpenSea bevezette a Binance Chain támogatását

A legnagyobb forgalmat bonyolító NFT-piactér az OpenSea a hét elején jelentette be, hogy integrálja a rendszerébe a Binance Chain blokkláncát. A felhasználóknak így lehetősége lesz,...

Brazíliában törvényes fizetőeszközzé váltak a kriptopénzek

El Salvador hivatalos pénznemmé tette a bitcoint tavaly, Brazíliában a képviselők viszont egyelőre még csak törvényes fizetőeszközzé tettéka kriptopénzeket, egy ezt szabályozó törvény megszavazásával. Ennek...

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!