Újabb milliárdos gondolja úgy, hogy a defi lesz a pénz jövője

-

Az ex-bankár Alexander Lebedev, aki az angol Evening Standard, a The Independent, és az orosz Novaya Gazeta újságok tulajdonosa, elmondta, szerinte a defi le fogja váltani a bankokat.
Szerinte a kriptopénzek és az okosszerződések nagy eséllyel fogják forradalmasítani a pénzrendszert.

A The Independent magazinban publikált egy hosszú véleménycikket a témáról, amelyben azt jelezte előre, hogy a blokklánc alaposan meg fogja változtatni a parazita-jellegű globális banki berendezkedést, hiszen „a blokklánc, és az okosszerződések alkalmazása feleslegessé teszi a pénzügyi szektor számára, hogy tömegeket alkalmazzanak”.

A defi mostani felfutását hosszú távon ő is fenntarthatatlannak gondolja, viszont a most épülő infrastruktúra, és ezek az új technológiák alapjaiban formálhatják át a világ pénzügyi rendszerét.

Az okosszerződések segítségével az ügyfelek úgy vehetnek igénybe pénzügyi szolgáltatásokat, hogy ehhez semmiféle harmadik, közvetítő fél nem kell, így „a mohó bankárok nem tudják ellopni az emberek pénzét”.
Elmondása alapján ő maga is kipróbálta a technológiát, egy észtországi defi-protokollba fektetett be 100000 dollárt, és így első kézből tapasztalta a működést, a hozamokat.

Ez pedig elég meggyőző volt ahhoz, hogy most már egy saját, független, decentralizált rendszer fejlesztésébe fogjon. Ezen a platformon pedig az összes ma létező banki szolgáltatás elérhető lesz.
Szóba került az is, hogy az államok és a kormányok egyre nagyobb figyelemmel fordulnak a terület felé, német, svájci, kínai, és USA példákat is hozva, hogy hogyan változik a stablecoinok és az értékpapír-tokenek megítélése az újabb és újabb jogszabályok tekintetében.

„A következő lépés pedig a tárgyi eszközök digitalizálása, tokenizálása lesz, ideértve az ipari létesítményeket, ingatlanokat, árucikkeket, szolgáltatásokat, mind a blokklánc technológia segítségével.”

Lebedev szerint a jelenlegi pénzrendszer katasztrófába fogja sodorni a világot, a megoldást pedig a kriptopénzek jelenthetik. Lebedev 25 éves banki tapasztalatokkal rendelkezik, és 1995 óta ő a tulajdonosa a harmadik legnagyobb orosz banknak.

Elmondása alapján világosan látta, hogy a versenytársainál mikor kezdett el megváltozni a munkavégzési gyakorlat, hogy minél több pénzt tudjanak az ügyfelektől behúzni.
Állítása szerint az oroszoktól a több ezernyi bankár a ’90-es évek óta százmillió dollárnyi pénzt vett el.
Ráadásul a világon több milliárd ember él, aki semmilyen banki szolgáltatásban nem részesülhet. Ennek legfőbb oka az, hogy a vagyoni helyzetük alapján „nincs mit elvenni tőlük”.

„Lehet, hogy éppen egy valódi pénzügyi forradalom küszöbén állunk, amely véget vethet a bankok korának.”

Olvastad már? 12 milliót buktak belga befektetők kriptós csalásokon a tavalyi év során

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!