12 milliót buktak belga befektetők kriptós csalásokon a tavalyi év során

-

A belga pénzügyi felügyelet információi alapján az országban az elszaporodó kriptós csalások miatt a helyi befektetők mintegy 12 millió dollárnyi pénzt buktak el.
Az október 5-én kiadott jelentésükben a Pénzügyi Szolgáltatói és Piaci Hatóság (FSMA) elmondta, a becslések alapján 10 millió eurót, azaz nagyjából 11,8 millió dollárnyi pénz loptak el a csalók 2019 májusa és idén szeptember között.

A hatóság közlése kitér arra is, hogy ezek döntő többsége hamis hirdetések segítségével történt, amely során az egyes platformok celebeket személyesítettek meg, így a közösségi médiában történő megosztások egyenesen a csalókhoz irányították a felhasználókat.

„Sok esetben kifejezetten agresszíven próbálják meggyőzni az embereket, hogy még nagyobb összegeket fektessenek be. Emellett sokszor arra is rábeszélik őket, hogy távoli hozzáférést biztosítsanak a számítógépeikhez, hogy a fizetési megoldásokban technikai segítséget nyújtsanak.”

A csalók módszerei közé tartozik az is, hogy megszerzik az egyes áldozatok kapcsolati információit, és az azokon lévőknek is felajánlják a szolgáltatásaikat. Sokszor pedig elképesztően magas hozamokat ígérnek, vagy egyenesen garantálják a nyereséget.
Az FSMA adataiból pedig az látszik, hogy az efféle tevékenységet folytatók egyre többen vannak. Bináris opciós kereskedés, forex, és egyéb pénzügyi megoldások terén is feltűnnek a csalók, ez alapján pedig egyértelműen kimutatható a növekedés a kriptós csalások számában Belgiumban.

2019-ben 3,2 millió dollárnyi csalásról érkezett jelentés a hatóságnak. 2018 során pedig az adatok alapján 2,5 milliós veszteséget szenvedtek el a megtévesztett áldozatok.
Az ország hatóságai emiatt jobban elkezdtek odafigyelni a megelőzésre is. Idén februárban például több, mint 140 kriptós oldalt tettek elérhetetlenné, csalás gyanúja miatt.
Ami viszont még fontos adalék, a becslések szerint valójában közel 150 millió dollárnyi pénzt buknak el az áldozatok éves szinten, viszont az esetek nagy többségét be sem jelentik.

Olvastad már? Lehet, hogy a defi egy buborék, de erősebbek leszünk tőle

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum technikai elemzés 03.31.

Prémium Ethereum Az Ethereum ismét 1.800 dollár alatt kereskedett, mivel az áraknak nem sikerült kitörniük a közelmúltban kialakult kulcsfontosságú ellenállási pontról. A csütörtöki 1.827 dolláros csúcsot követően az...

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!